Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Νέα 48ωρη απεργία ΠΝΟ – μέχρι το πρωί Τετάρτης «δεμένα» τα πλοία

Νέα 48ωρη απεργία προκήρυξε το πρωί της Κυριακής η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεών της.

Συνεπώς, τα πλοία θα παραμείνουν «δεμένα» στα λιμάνια της χώρας από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας, 4 Φεβρουαρίου, έως τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης. Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική 48ωρη απεργία στην οποία προχωρά η ΠΝΟ, αρχής γενομένης από την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου....



Οι κινητοποιήσεις της ΠΝΟ πηγάζουν από τη δυσαρέσκεια των ναυτικών με το νέο πολυνομοσχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο Ναυτιλίας, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν φόβους για νέες απώλειες θέσεων εργασίας στο χώρο της ακτοπλοΐας και την κατάρρευση των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Παράλληλα, η ΠΝΟ ζητεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες. Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές προβλέπουν την καθιέρωση ατομικών συμβάσεων στη ναυτολόγηση κατώτερων πληρωμάτων της ποντοπόρου ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου