Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ο Σύλλογος μαζικής εστίασης «ΝΑΞΟΣ – ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» ενημερώνει τα μέλη του για την έκδοση "αθεώρητων τιμολογίων" .


«Έκδοση αθεώρητων τιμολογίων σε αντικατάσταση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών από εκμεταλλευτές καταστημάτων που διαθέτουν φαγητά και ποτά για επιτόπια κατανάλωση».

Σχετικό : Αριθμ. Πρωτ. : Δ15Β 1021307ΕΞ2013,
Έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας....

Αγαπητοί Συνάδελφοι ,
Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ομοσπονδίας στα πλαίσια της απλοποίησης των διατάξεων, η αντικατάσταση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών με τιμολόγιο, πλέον εκδίδεται (αθεώρητο) τιμολόγιο και όχι συνενωμένο δελτίο αποστολής – τιμολόγιο (θεωρημένο) , στην περίπτωση που τα προσφερόμενα είδη (φαγητά-ποτά) καταναλώνονται εντός του καταστήματος (επιτόπια κατανάλωση) .
Δηλαδή στην περίπτωση που κάποιος πελάτης μας (για την κατανάλωση εντός του καταστήματος-όχι πακέτο ή στο χέρι ή Delivery) ζητήσει τιμολόγιο και είτε δεν έχουμε θεωρημένο τιμολόγιο να του δώσουμε είτε έχουμε ήδη εκδώσει απόδειξη ταμειακής τότε εκδίδουμε κανονικά αθεώρητο τιμολόγιο στα στοιχεία του πελάτη και οι αποδείξεις της Τ.Φ.Μ. , επισυνάπτονται (καρφιτσώνονται) στο στέλεχος του τιμολογίου (κίτρινο) ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ. Στον πελάτη δίνουμε μόνο το πρώτο φύλο του τιμολογίου –λευκό. Επί του τιμολογίου αναγράφεται χειρόγραφα ή με σφραγίδα το παρακάτω κείμενο:
ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜΩΝ…….ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΤΗΣ Φ.Τ.Μ.
διευκρινίζουμε ότι:
Έσοδα θεωρούνται μόνο οι αποδείξεις της Τ.Φ.Μ. και καταχωρούνται από το ΖΕΡΟ στο οποίο συμπεριλαμβάνονται. Τα αθεώρητα τιμολόγια θεωρούνται παραστατικά έγγραφα και καταχωρούνται στο Βιβλίο Εσόδων – Εξόδων, σε ιδιαίτερη στήλη, για την παρακολούθηση των πωλήσεων χονδρικής μόνο.
Θεωρούμε ότι η αποδοχή από το Υπουργείο Οικονομικών του αιτήματος της Ομοσπονδίας μας, ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του Κλάδου, διευκολύνει τις επιχειρήσειςιδιαίτερα υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, που πολλοί Συνάδελφοι αδυνατούν λόγω των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία να θεωρήσουν στοιχεία ( π.χ. Δ.Α. –Τ.Π. η Δ.Α) .

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                Ο Γ. Γραμματέας
Ιωάννης Ευαγ. Παπαδόπουλος                  Ευάγγελος Αθαν. Καραμανής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου