Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδος για το Μουντιάλ: Ποιοι είναι οι 23 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Σάντος

Κλείνουν θέση για Βραζιλία
Έκλεισαν θέση για Βραζιλία
Με τον Βαγγέλη Μόρα να επιστρέφει στην Εθνική ομάδα μετά από 3 χρόνια θα ταξιδέψει η Ελλάδα στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ο Φερνάντο Σάντος συμπεριέλαβε τον κεντρικό αμυντικό στην 23άδα, από την οποία έκοψε τους Τζόρβα, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Καράμπελα, Φορτούνη, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Καρέλη και Αθανασιάδη....

Αναλυτικά η αποστολή:
Τερματοφύλακες:Ορέστης Καρνέζης, Παναγιώτης Γλύκος,Στέφανο Καπίνο
Αμυντικοί:Βασίλης Τοροσίδης, Λουκάς Βύντρα, Σωκράτης Παπασταθόπουλος,Κώστας Μανωλάς, Βαγγέλης Μόρας, Γιώργος Τζαβέλλας, Χοσέ Χολέμπας
Μέσοι: Αλέξανδρος Τζιόλης,Γιάννης Μανιάτης, Αντρέας Σάμαρης, Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Παναγιώτης Ταχτσίδης, Παναγιώτης Κονέ, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος
Επιθετικοί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Γιάννης Φέτφατζίδης, Γιώργος Σαμαράς,Κώστας Μήτρογλου, Φάνης Γκέκας
Τα κριτήρια του Σάντος
Μια από τις πρώτες ερωτήσεις που δέχθηκε ο Φερνάντο Σάντος ήταν με ποια κριτήρια προχώρησε στην τελική επιλογη και κατά πόσο είναι ετοιμος ο Κώστας Μήτρογλου...
«Το μοναδικό κριτήριο επιλογής ήταν να επιλέξω παίκτες οι οποίοι κατά τη δική μου άποψη ήταν έτοιμοι σε τακτική και φυσική κατάσταση. Αυτά τα στοιχεία μου βγάζουν ασφάλεια».
«Όσον αφορά τον Μήτρογλου, παρατήρησα με μεγάλη προσοχή το τελευταίο παιχνίδι του με τη Φούλαμ για να διακρίνω τις κινήσεις του. Είναι σε καλή κατάσταση αλλά μην ξεχνάτε ότι μέχρι τις 2 Ιουνίου μπορούμε να κάνουμε αλλαγή αν κριθεί απαραίτητο».
Για την περίπτωση του Μόρα
«Οι κλήσεις γίνονται για το καλό της Ελλάδας, όχι για το δικό μου. Αυτές οι επιλογές που έκανα μου βγάζουν ασφάλεια στους τομείς τους οποίους ανέφερα. Ο Μόρας τους καλύπτει».
Για την περίπτωση του Σιόβα
«Περίμενα να δω τον Σιόβα στα φιλικά με Πανιώνιο και Λεβαδειακό αλλά δεν τον είδα ούτε ένα λεπτό. Κι αυτό γιατί αν είχα την ευκαιρία έστω να τον δω εν δράσει όπως έκανα με τον Μήτρογλου όπου έβλεπα μόνο αυτόν και όχι τη Φούλαμ, θα είχα μια εικόνα και άποψη για τον παίκτη. Κι όταν μια από τις πρώτες ερωτήσεις που δέχθηκα ήταν αν ήξερα την τελική 30αδα και είπα ότι δεν τη γνώριζα πριν 3 εβδομάδες, τον Σιόβα εννοούσα. Να ξεκαθαρίσω ότι μου κοστίζει που άφησα εκτός όλους τους παίκτες που συμμετείχαν στο δρόμο για το Μουντιάλ, όπως είναι ο Νίνης, ο Φορτούνης ή ο Σιόβας».
Για τις περιπτώσεις παικτών που δεν καλύπτουν μόνο μια θέση στο γήπεδο...
«Έχουμε θέση για να καλύψουν την επίθεση. 3-6-7-6. όμως υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν και σε παραπάνω από μια θέση».
Ήταν πιο εύκολη αυτή τη φορά η επιλογή τερματοφυλάκων;
«Η αλήθεια είναι πως το θέμα των τερματοφυλάκων είναι πιο σύνθετο γιατί εγώ θεωρώ ότι ο γκολκίπερ πρέπει να έχει μια γνωριμία με την ομάδα και επίσης θα πρέπει να έχει μια άλφα σχέση με τους αμυντικούς γιατί αυτή η σχέση πρέπει να είναι πολύ δυνατή. Και αυτή την στιγμή, έχω τρεις τερματοφύλακες που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Η επιλογή φέτος ναι, ήταν πιο εύκολη σε σχέση με τις κλήσεις του 2012».
Όσο για τους Ταχτσίδη και Σάμαρη...
«Νιώθω απόλυτη ασφάλεια με όλους τους παίκτες. Ο Ταχτσίδης είναι αριστεροπόδαρος, το αριστερό πόδι δυσκολεύεσαι να το βρεις. Ο Σάμαρης μπορεί να βοηθήσει, δεν έχω κανένα ενδοιασμό αλλά ακόμη και αν χρειαστεί να αγωνιστούν νομίζω ότι είναι πανέτοιμοι. Όπως θα νιώσω και απόλυτη ασφάλεια αν συμβεί και και πρέπει να φέρω στην ομάδα κάποιον από τους υπόλοιπους επτά που συμπληρώνουν τους 30»
Τέλος, για τους αντιπάλους της Εθνικής μας στον όμιλο...
«Μπαίνουμε τώρα πανέτοιμοι σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσω τους αντιπάλους μας, έχουμε γνωρίσει τα δυνατά σημεία. Με εξέπληξε η ομάδα της Ιαπωνίας, είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου