Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Η απολαυστική μακαρονάδα του Νικόλα του ψαρά!

Πανεύκολη, γευστική, απολαυστική, η μακαρονάδα θαλασσινών, γνωστή και ως «Φρούτα της θάλασσας»....


Τι χρειαζόμαστε:

• 1/2 κιλό καλαμάρια θράψαλα
• 250 γραμ. μύδια καθαρισμένα
• 250-300 γραμ. χταπόδι
• 250 γραμ. σουπιά
• 15 μύδια με κέλυφος
• 10 γαρίδες μέτριες
• 2 πιπεριες της αρεσκείας σας
• 1 κρεμμύδι μεγάλο
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 1/2 ματσο μαιντανό
• 2 κ.σ. ντομάτα πάστα
• 2/3 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
• 3/4 κιλού μακαρόνια της αρεσκείας σας
• 3 ποτήρια νερό
• αλάτι, πιπέρι και 2 δαφνόφυλλα
• 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

1. Κόβουμε τα καλαμάρια το χταπόδι και την σουπιά σε μικρά κομμάτια.

2. Τσιγαρίζουμε σε λάδι το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τον μαιντανο.

3. Ρίχνουμε τα θράψαλα, το χταπόδι, τις σουπιές να τσιγαριστούν και τα σβήνουμε με το κρασί.

4. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτα, βάζουμε τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό.

5. Τα αφήνουμε να βράσουν και να πιούν τα νερά τους για 45 λεπτά.

6. Πρίν σβήσουμε την σάλτσα βάζουμε ολα τα μύδια καθαρισμένα, τα μύδια με κέλυφος, τις γαρίδες, για 5 λεπτά να πάρουν μία βράση, να φροντίσουμε να μήν στεγνώσει η σάλτσα γιατί εκεί θα βάλουμε τα μακαρόνια.

7. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια τα οποια θα πρέπει να μην τα βράσουμε πολύ, γιατί μετα θα τα ρίξουμε στην σάλτσα με ολα τα θαλασσινά.

8. Τα ανακατέβουμε ολα μαζί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα σερβίρουμε είτε σε πιατέλα ειτε σε ατομικό πιάτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οσοι εχουν φτιάξει την μακαρονάδα του Νικόλα του ψαρά τρώνε απο 2 πιάτα ο καθένας. Καλή Σας Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου