Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Μάλωσαν για τους διορισμούς -Τσίπρας και Κυριάκος σε εκρηκτική συνάντηση

Μάλωσαν για τους διορισμούς -Τσίπρας και Κυριάκος σε εκρηκτική συνάντησηΜιάμιση ώρα έμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ήταν εκρηκτική.
Είναι ενδεικτικό ότι όσο διαρκούσε η συνάντηση, το Μέγαρο Μαξίμου με διαρροές στην ΕΡΤ άνοιγε τα πρώτα μέτωπα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη........

Σύμφωνα με τις διαρροές, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον πρόεδρο της ΝΔ:
  • Πρέπει να ξεμπλοκαριστεί το ΕΣΡ, να εκλεγεί καινούργιο για να μπορέσει απρόσκοπτα να προχωρήσει η διαδικασία για τις άδειες. Δεν είναι σωστό κανένα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες.
  • Πρέπει να πάρεις θέση για το Δ.Ν.Τ να αποφασίσεις με ποιους είσαι. Δεν μπορείς να λες ταυτόχρονα αποσύρω το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή να επικροτείς το Δ.Ν.Τ
  • Του ζήτησε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση. Το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί που φεύγουν με τον υπουργό. Το πρόβλημα είναι η αδιαφάνεια και ο κομματισμός στη διαδικασία αναδείξεις των μόνιμων στελεχών του δημοσίου.
Αλλά και μετά το τέλος της συνάντησης, οι διαρροές του Μαξίμου συνεχίστηκαν σε πολεμικό κλίμα:
«Καλώς έγινε αυτή η συνάντηση.
Τονίζουν πως θα πρέπει να σταματήσουν οι αναφορές για τους διορισμούς... Και συζητάμε πλέον τα σοβαρά θέματα.
Ο κ. Τσίπρας έβαλε 4 θεματα στη συζήτηση πάνω στα σοβαρά ζητήματα
1. Το ασφαλιστικό. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως περιμένουν να καταλήξει σε θέση η ΝΔ δεν έχουμε ξεκαθαρίσει ακόμα αν υπάρχει θέση της ΝΔ ή αν η ΝΔ έχει μια θέση που δεν θέλει να την πει ακόμα.
Το γεγονός είναι ότι έχουν περάσει πάρα πολλές ημέρες και η ΝΔ δεν έχει βάλει κανένα θέμα στην ατζέντα που να έχει κάποια σημασία μεγαλύτερη της μικροπολιτικής
Δεν έχει ανοίξει κανένα σοβαρό θέμα από αυτά που απασχολούν τον κόσμο. Κάνουν μικροπολιτικές στη ΝΔ
«Θέλουμε να σταματήσουν τα τζαρτζαρίσματα και να μπούμε στη σοβαρή συζήτηση», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές του Μαξίμου.
2. Το ζήτημα της διαπραγμάτευσης. Θεωρούν οι ίδιες πηγές ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να πάρουν θέση αυτή τη στιγμή.
Για τη στάση των θεσμών και για αυτά που είπε χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκάθαρα ότι δεν γίνεται διαπραγμάτευση με διαρροές θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξουν χρονοδιαγράμματα και σαφής τοποθέτηση από τους θεσμούς.
Ο καβγάς ξεκίνησε πριν το τετ α τετ 
Λίγο πριν περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντάλλαξαν σκληρές ανακοινώσεις.
Από τη μία πλευρά το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ πως διεκδικεί αριστεία στη σπέκουλα και στον λαϊκισμό, με τη Συγγρού να απαντάει πως οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το μνημόσυνο του ηθικού πλεονεκτήματος της χώρας. 
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Καλώς ήρθες, Κυριάκο
Νομίζω ότι η εκλογή σου κλείνει κι έναν ηλικιακό κύκλο, ανέφερε, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι μένει να αποδειχθεί πως η νέα γενιά μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης, με επιχειρήματα, με ιδέες και ταυτόχρονα και μιας ειλικρινούς ανταλλαγής πληροφοριών και ενημέρωσης για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας.
Ο νέος πολιτικός πολιτισμός πρέπει να στηρίζεται στη γλώσσα της αλήθειας», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι προσβλέπει σε ειλικρινή συζήτηση με τον πρωθυπουργό.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη κλείνει και έναν κύκλο κακής παράδοσης μη επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο θεσμικούς παράγοντες του τόπου (σ.σ. εννοώντας την περίοδο που ο κ. Τσίπρας ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) και δεσμεύτηκε πως σε ό,τι τον αφορά θα είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, να παράσχει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλήρη ενημέρωση για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη χώρα διότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι θεσμικός πυλώνας του πολιτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου