Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ ζει το δράμα του - Αμετάπειστος ο Παπανδρέου κάνει κόμμα

Το δράμα του ζει το ΠΑΣΟΚ τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Παρά τις πιέσεις που ασκούνται στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο ίδιος εμφανίζεται αμετάπειστος. Την Παρασκευή - εκτός απροόπτου - θα ανακοινώσει το νέο κόμμα του για να λάβει μέρος στις εκλογές
Υπήρξε δημόσια τοποθέτηση του Κώστα Λαλιώτη ο οποίος εκφράστηκε κατά της δημιουργίας του νέου κόμματος αλλά και μπαράζ δηλώσεων από κορυφαία στελέχη........


«Κάθε επιλογή και κάθε απόφαση, που οδηγεί στη διάσπαση είναι ένα ολέθριο λάθος και μετά έπονται ένας παρατεταμένος εσωκομματικός "εμφύλιος" και μύρια, μοιραία λάθη», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης, με ανοιχτή επιστολή του προσπάθησε να αποτρέψει τον κ. Παπανδρέου να υλοποιήσει τα σχέδιά του. «Δεν σου αξίζει αντί τη δικαίωση που σου οφείλει η ιστορία να εισπράξεις την ηχηρή αποδοκιμασία της και την οριστική καταδίκη της».
Μάλιστα μετά την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ομάδα στελεχών του κόμματος ζήτησε να δει τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του στη Βουλή. Ο Ανδρέας Λουβέρδος, ο Πάρης Κουκουλόπουλος, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Γιάννης Δριβελέγκας, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Φώφη Γεννηματά, προσπάθησαν να μεταπείσουν τον κ. Παπανδρέου. 
Από την πλευρά του ο νυν πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμός ΣΚΑΙ, είπε σχετικά:
«Εγώ περιμένω τον κ. Παπανδρέου να ανταποκριθεί σε ένα καθήκον, το οποίο είναι αυτονόητο ιδίως για ένα πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που φέρει και το όνομα Παπανδρέου: να στρατευτεί στα ψηφοδέλτιά μας όπου θέλει, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή σε οποιαδήποτε Περιφέρεια και να συμβάλλει σε ένα Συνέδριο μετεκλογικά, το οποίο να είναι ουσιαστικό και ανανεωτικό».
Ο κ. Βενιζέλος, επίσης, είπε ότι θεωρεί αδιανόητο ότι ο κ. Παπανδρέου θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος:
«Εμένα η σκέψη μου δεν πηγαίνει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το θεωρώ αδιανόητο, εκτός ιστορικού ορίζοντα και εκτός βέβαια των δεδομένων της πολιτικής μας ζωής. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου