Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Μανώλης Γλέζος: Στόχος μας η αυτοδυναμία

- Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει μέρος στις προσεχείς εκλογές Αυτόνομα, με στόχο την Αυτοδυναμία
- Η κυβέρνηση η οποία θα σχηματιστεί πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής διεργασίας των Επιτελικών Οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. 
- Σε πρώτη φάση θα ανατρέψει όλες τις συνέπειες της δανειακής πολιτικής.
-Παράλληλα θα εφαρμόσει το Σύνταγμα, που έχει παραβιαστεί κατά κόρον.
- Ταυτόχρονα θα προετοιμαστεί για Αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να κατοχυρωθεί η λαϊκή κυριαρχία......





Συνέντευξη στην Μαριτίνα Ζαφειριάδου για την εφημερίδα Real News

Για τις συνεργασίες, για το πως πρέπει να σχηματιστούν τα ψηφοδέλτια, για τον Κ.Μητσοτάκη, τον Αλέξη Τσίπρα, την ΔΗΜΑΡ και τον Φ.Κουβέλη, για την πρόταση να είναι ο ίδιος πρόεδρος της Δημπκρατίας, για τις εκλογές, για τον "κίνδυνο" Bank run, για την Χρυσή Αυγή.
1. Επιμένετε ότι Βουδούρης και Παραστατίδης δεν πρέπει να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γλέζο;
Δεν είναι θέμα επιμονής. Έχει σχέση με τη συνέπεια απέναντι στο ήθος της Αριστερά. Επαναλαμβάνω πως το όραμα των αγωνιστών της Αριστεράς δεν υπήρξε ποτέ ο "επαγγελματίας πολιτικός". 
Οι αγωνιστές πρόσφεραν και προσφέρουν. Θυσίαζαν και την ίδια τους τη ζωή υπέρ του συνόλου.
Είναι συνεπώς αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του βουλευτές της σημερινής βουλής οι οποίοι έχουν καριέρα το βουλευτιλίκι.
 Αν πρόθεσή τους είναι να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει το Λαό στην εξουσία,ας βοηθήσουν,χωρίς να είναι υποψήφιοι, για να αποδείξουν έμπρακτα τη δική τους συνεισφορά.
 ΄Αλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έναν πολιτικό φορέα εντελώς διαφορετικό, όχι μόνο στην Ελλάδα,αλλά και στην Ευρώπη. Γι αυτό πρέπει να λειτουργεί ακριβώς στον αντίποδα των παγιωμένων κομμάτων που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.
Εξάλλου η ιστορία διδάσκει πως όταν μια πόλις αποτελείται από πολίτες, οι οποίοι οι ίδιοι ασκούν πολιτική, τότε το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι ο Πολιτισμός.


2.Άλλα πρώην στελέχη, όπως πχ. πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛΛ; Και με τι κριτήρια θα πρέπει να διαμορφωθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
;
Τους υποψήφιους βουλευτές πρέπει να τους προσδιορίσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, σε κάθε εκλογική περιφέρεια, σε συνελεύσεις των οργανώσεων του. Τα κριτήρια είναι: το ήθος, η συνέπεια, η αγωνιστική ιστορία, η ανεξαρτησία γνώμης, οι ικανότητες, η αποδοχή από το λαό.
3. Και ο Αλ. Τσίπρας τι είδους κυβέρνηση θα πρέπει να σχηματίσει εάν κερδίσετε τις εκλογές; Με τα ονόματα που διαβάζουμε το τελευταίο διάστημα;
Η κυβέρνηση η οποία θα σχηματιστεί πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής διεργασίας των Επιτελικών Οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.
- Σε πρώτη φάση θα ανατρέψει όλες τις συνέπειες της δανειακής πολιτικής.
-Παράλληλα θα εφαρμόσει το Σύνταγμα, που έχει παραβιαστεί κατά κόρον.
- Ταυτόχρονα θα προετοιμαστεί για Αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να κατοχυρωθεί η λαϊκή κυριαρχία.
4. Στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που καλεί τον Αλ. Τσίπρα να μην ταυτιστεί με τον βούρκο , τι θα απαντούσατε;
 Δεν χρειάζεται κανένα παρόμοιο κάλεσμα προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποδεικνύει καθημερινά το ήθος του και τη συνέπειά του.
5. Προεκλογική συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη θα βλέπατε;
Προεκλογική συζήτηση και συμφωνία μπορείς να κάνεις για μετεκλογική συμπαράταξη και συγκυβέρνηση.
Εκλογική συνεργασία δεν επιτρέπεται, διότι εξ΄ορισμού αποδεικνύει ότι δεν πιστεύεις στις δικές σου ιδέες και δυνάμεις,
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει μέρος στις προσεχείς εκλογές Αυτόνομα, με στόχο την Αυτοδυναμία.Μετά τις εκλογές να συνεργαστεί, έστω κι αν έχει την απόλυτη αυτοδυναμία, γιατί το μέλλον της Χώρας δεν είναι κομματικό.

6. Το ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού μετά τις εκλογές υπό ποίες προϋποθέσεις θα το συζητούσατε;

 Κριτήριο για τη μετεκλογική συνεργασία είναι: Η Εθνική Ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία, η προϊστορία του κάθε πολιτικού φορέα.
7. Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος και κερδίσετε τις εκλογές, ποιον θα υποδεικνύατε να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας; Ή τουλάχιστον μερικά από τα ονόματα που πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να τιμήσουν τον θεσμό;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλέγεται από το Λαό, ώστε να μην εξαρτιέται από τα κόμματα που τον όρισαν. Υπάρχουν πολλοί άξιοι συμπολίτες μας που μπορούν να διεκδικήσουν το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
8. Αν προταθείτε εσείς κ. Γλέζο, όπως πολλοί πιστεύουν;
 Δεν απαξιώνω την τιμή, αλλά ας σκεφτούν οι καλοπροαίρετοι προτείνοντες την ηλικία μου
9. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία προς τις εκλογές, από τι πιστεύετε ότι κινδυνεύει περισσότερο;
 Στην πορεία προς τις εκλογές, δεν κινδυνεύει. Είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη λάσπη, τις συκοφαντίες, την εσωτερική και εξωτερική τρομοκρατία. Ο βρεγμένος δεν φοβάται τη βροχή. Τις προβοκάτσιες πρέπει να προσέξει.
Το σύστημα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει εύκολα την εξουσία, διότι γνωρίζει ότι θα την χάσει για πάντα. Η κινδυνολογία θα εξαρθεί στο έπακρον Γι αυτό πρέπει να έχουμε το νου μας.
10. Ο κίνδυνος ενός bank run σας ανησυχεί; Είτε στην πορεία προς τις κάλπες, είτε μετά από αυτές;
΄Ελεος πια. Οι Πολίτες της Ευρώπης έχουν αρχίσει και κατανοούν τι παιχνίδια παίζονται σε βάρος τους από τις Αγορές για να σωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αν δεν αντικρούσουμε τα κόλπα τους και δεν αντισταθούμε, μου έρχεται να πω, ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

11. Ποια θα πρέπει να είναι η απάντηση σε τυχόν υπερψήφιση του Σταύρου Δήμα από όλους ή κάποιους βουλευτές της Χρυσής Αυγής; Και γιατί κατά τη γνώμη σας, δημιουργήθηκε το θέμα;
΄Ολες αυτές οι εκδοχές είναι εκ του πονηρού. Το κύριο θέμα είναι αυτό που έχω τονίσει επανειλημμένα και το ξαναλέω ακόμα πιο έντονα.
  Για ποιό λόγο οι παραβάτες των νόμων δεν δικάζονται, ώστε οι αθώοι εξ αυτών να αποφυλακισθούν και οι ένοχοι να καταδικαστούν. 
 Ποιόν ωφελεί αυτή η εκκρεμότητα; Η μακροχρονη υποδικία γίνεται για να τους βάζουν στα δόλια παιχνίδια μιας απαράδεκτης ίντριγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου