Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ξεκινάν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νάξο


Ξεκινά αυτή την εβδομάδα η εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, παρά τις αντιδράσεις και του αιτήματος του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Νάξου, ότι δεν θα πρέπει να εφαρμοστούν εν μέσω της τουριστικής περιόδου και ενώ οι εργασίες δεν θα έχουν ολοκληρωθεί, αφού ήδη δόθηκε τρίμηνη παράταση για την ολοκλήρωσή τους. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, πάντως, δηλώνει  αποφασισμένος να εφαρμοστούν, αφού έτσι θα δοκιμαστούν και οι αλλαγές που θα γίνουν με μονοδρομήσεις κεντρικών δρόμων. Τι λέει για τη λειτουργικότητα των κόμβων που κατασκευάστηκαν,..... ποιες θα είναι οι βασικές νέες ρυθμίσεις Όπως δήλωσε ο κ. Δ. Λιανός, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται απρόσκοπτα στους δυο κεντρικούς κόμβους που κατασκευάστηκαν στην πόλη της Νάξου και θεωρεί ότι η παρέμβαση ήταν απαραίτητη, γεγονός που, όπως επισημαίνει, φάνηκε ήδη.

Όσον αφορά την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων σε κεντρικές οδούς εν μέσω θερινής περιόδου, πιστεύει ότι πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να δοκιμαστούν στην πράξη.

Οπωσδήποτε, η εφαρμογή τέτοια εποχή δεν είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει.

Η ανοχή των αρμόδιων αρχών για την πρώτη περίοδο εφαρμογής, αλλά και η τροχονόμηση προς διευκόλυνση της εφαρμογής, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρξουν.

Από την άλλη, το αλαλούμ που σημειώνεται χειμώνα-καλοκαίρι σε πάρα πολλά σημεία της πόλης με αυτοκίνητα να σταθμεύουν ή να κάνουν στάση όπου εξυπηρετεί τον κάθε οδηγό, εξακολουθεί να υπάρχει και είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο.

Οι ρυθμίσεις

Ο Περιφερειακός δρόμος είναι κάθοδος προς το λιμάνι

Ο δρόμος του Ποταμού, άνοδος από το λιμάνι προς την πόλη

Ο δρόμος που οδηγεί στις νότιες παραλίες μονοδρομείται

Οι αλλαγές που θα ισχύουν στην οδό Παπαβασιλείου από τις 8:00 το βράδυ

Στο στενό που οδηγεί από την οδό Παπαβασιλείου προς την πλατεία Πρωτοδικείου (Μελανίτη) θα οδηγούνται μετά τις 8 το βράδυ όλα τα οχήματα, αφού θα υπάρχει σήμανση αδιεξόδου.

Το στενό που οδηγεί από το πάρκινγκ του Δημαρχείου προς την παραλία θα είναι μόνο έξοδος και θα απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων προς το πάρκινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου