Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

«Πολίτες για τα νησιά μας»:

Επίθεση στο δήμαρχο για την εκδοση περιοδικού και πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας 
images
Δριμεία επίθεση στο δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη εξαπολύει η δημοτική παράταξη «Πολίτες για τα νησιά μας«, τόσο για την έκδοση του πολυτελούς περιοδικού που ετοιμάζει ο δήμος, όσο και για την πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας.
Στην καυστική ανακοίνωση, κατηγορείται ο δήμαρχος για «φωτογραφική» προκύρηξη, σε ότι αφορά την πρόσληψη επικοινωνιολόγου, (θέση την οποία κατέλαβε δημοσιογράφος που εκδίδει εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα), αλλά και για την προεκλογική έκδοση πολυτελούς μηνιαίου περιοδικού. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τα χρήματα που δαπανώνται για τα παραπάνω, καλείται να τα πληρώσει ο δημότης για να «πειστεί από τη Δημοτική Αρχή και τον κ. Μαργαρίτη προσωπικά για το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ έργο που έχουν να επιδείξουν»....

Η παράταξη «Πολίτες για τα νησιά μας», καλεί το δήμαρχο να να ακυρώσει τις παραπάνω ενέργειες ως μη σύννομες, αφού τις κρίνουν ως «απαράδεκτες, θρασείς και βαθειά αντιδημοκρατικές».
Διαβάστε την ανακοίνωση:
Ο Δήμαρχος κ. Μαργαρίτης, με “φωτογραφική” προκήρυξη, προχώρησε στην πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας, για την προώθηση του “έργου” του Δήμου. Την θέση του συμβούλου κατέλαβε γνωστή δημοσιογράφος και εκδότρια εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας.
Συγχρόνως στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε η έκδοση από τον Δήμο πολυτελούς μηνιαίου περιοδικού, με κόστος ανά τεύχος 1700 € +ΦΠΑ, για να ‘’ενημερώνει’’ τους δημότες για τις δράσεις του Δήμου, ισχυριζόμενοι ότι τα υπάρχοντα Μέσα Ενημέρωσης δεν επαρκούν.
• Επειδή οι παραπάνω ενέργειες γίνονται με ΣΑΦΗ προεκλογικό σκοπό και θα πληρωθούν εξ’ ολοκλήρου από τους δημότες.
• Επειδή η πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας έγινε με καταφανέστατη φωτογραφική προκήρυξη.
• Επειδή είναι δεοντολογικά απαράδεκτο, δημοσιογράφος – εκδότης να είναι και έμμισθος υπάλληλος του Δήμου, αντί να τον ελέγχει όπως έχει υποχρέωση ως 4η εξουσία.
Καλούμε τον Δήμαρχο να ακυρώσει τις παραπάνω ενέργειες ως μη σύννομες. Κρίνουμε ως απαράδεκτες, θρασείς και βαθειά αντιδημοκρατικές τέτοιες ενέργειες.
Πρόβλημα επικοινωνίας έχουν οι δημότες με τον Δήμο, όχι ο Δήμος με τους δημότες.
Σε καιρό κρίσης με ένα καλλικρατικό Δήμο υποχρηματοδοτημένο, απρόθυμο να καλύψει έστω και τα τροφεία των βρεφικών σταθμών, καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι εμείς για να πειστούμε από τη Δημοτική Αρχή και τον κ. Μαργαρίτη προσωπικά για το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου