Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Και οι Ναξιώτες κακοποιούν τα ζώα τους!


Μια νέα εθελοντική φιλοζωική ομάδα, που ονομάζεται «Animal Support Naxos» δραστηριοποιείται στο νησί της Νάξου και παλεύει με όποιες δυνάμεις έχει για να αναδείξει το τι συμβαίνει στα ζώα εκεί. Μπορεί να γράφουμε εδώ στο www.zoosos.gr πολύ συχνά για την Πάρο αλλά και στην γειτονική Νάξο τα ίδια εγκλήματα γίνονται.
Παντού βαρελόσκυλα, δηλαδή ιδιόκτητα ζώα αλυσοδεμένα στη μέση.....
του πουθενά, σκελετωμένα, απροστάτευτα για να λειτουργούν ως ετοιμοθάνατοι συναγερμοί και για να εμποδίζουν τα κοπάδια να αλλάζουν περιοχές.
Κουτάβια μερικών ημερών εντοπίζονται ζωντανά ή ετοιμοθάνατα μέσα σε κούτες, πεταμένα σε σακούλες, σε πλαγιές και στους κάδους των σκουπιδιών.
Ενήλικα ζώα τραυματισμένα ποικιλοτρόπως συναντάς πολύ συχνά. Οι πιο «φιλεύσπλαχνοι» φορτώνουν τις δικές τους ευθύνες στους άλλους και εγκαταλείπουν τα ανεπιθύμητα ζώα στο προσωρινό καταφύγιο που δημιούργησαν τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Νάξου στην περιοχή Παρατρέχος.
Και ο Δήμος Νάξου περί άλλων τυρβάζει ενώ οι αντιδήμαρχοι όπως ο μέχρι πρότεινος αρμόδιος για το θέμα Στέλιος Ζούλης μένουν στα ωραία παχιά λόγια… Η δε Δημοτική Αστυνομία και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν βγάζουν ούτε μια ανακοίνωση για να καταδικάσουν τα εγκλήματα.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νάξου παλεύει με τις λιγοστές του δυνάμεις. Όμως τα περιστατικά είναι πολλά, οι πόροι απειροελάχιστοι και οι εθελοντές μετρημένοι στα δάχτυλα…
Οι φωτογραφίες της ομάδας «Animal Support Naxos» αποδεικνύουν του λόγου το αληθές…
Και βέβαια η συμπεριφορά αυτή των ανθρώπων προς τα ζώα δεν χαρακτηρίζει μόνο εκείνους που μένουν στις Κυκλάδες δυστυχώς χαρακτηρίζει πολλούς από εμάς ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής ή καταγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου