Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Θετικός ο Βρούτσης στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών


Θετικός ο Βρούτσης στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών

Θετικά ανταποκρίθηκε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, στην πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ίδρυση «Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών»...

Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσαν οι πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί με άλλους 31 βουλευτές, στο ταμείο αυτό θα μπορούν στο μέλλον να μεταφερθούν πόροι από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της χώρας μας. Οι πόροι αυτοί θα δύνανται με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουν στο ασφαλιστικό σύστημα και στην διασφάλιση των συντάξεων των επόμενων γενεών.
Ο Γιάννης Βρούτσης με επιστολή του προς την Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου και Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής, τον πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί την πρόταση αυτή θετική, ενώ τονίζει ότι, «σε ό,τι αφορά στο ουσιαστικό περιεχόμενό της, γίνεται αποδεκτή» από το υπουργείο Εργασίας.
Ωστόσο ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι έχει ήδη συσταθεί «Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) και λειτουργεί. Σκοπός του φορέα αυτού είναι η δημιουργία αποθεματικών για τη χρηματοδότηση των κλάδων σύνταξης των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από την 01.01.2009 και μετά, και για τη διασφάλιση των συντάξεων των νέων γενεών. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν, δεν συντρέχει λόγος σύστασης νέου φορέα.
«Στο κεφάλαιο του ΑΚΑΓΕ έχουν ήδη συσταθεί και λειτουργούν, δύο ειδικοί λογαριασμοί, ο λογαριασμός Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) ο οποίος καλύπτει ήδη από την 1.1.2011 μέχρι 31.12.2014 τα ελλείμματα των κλάδων κύριας σύνταξης των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και ο λογαριασμός Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ο οποίος καλύπτει από την 1.9.2011 έως 31.12.2014 τα ελλείμματα των φορέων και κλάδων επικουρικής ασφάλισης» επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου