Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση της Πάρου: Πως κυκλοφορούσε ελεύθερος ο φονιάς;


Πολλά και αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν από την υπόθεση της ληστείας μετά φόνου της Πάρου, με βασικότερο το πώς ο αναρχοκομμουνιστής φονιάς Θεοφίλου κυκλοφορούσε ελεύθερος, ενώ είχε εντοπιστεί από την Αντιτρομοκρατική, στις 30 Νοεμβρίου του 2010 να συμμετέχει σε μεταφορά όπλων της αναρχοκομμουνιστκής συμμορίας «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», από το Αγρίνιο στην Αθήνα! 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του καθεστωτικού «Βήματος»...

υπήρχε από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2010 κατάθεση «υψηλόβαθμου αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας», στην οποία περιγράφεται λεπτομερώς η δράση του μέχρι προ ημερών ασύλληπτου Θεοφίλου, για τον οποίο «δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία», όπως δικαιολογήθηκαν οι «αρχές». Ιδού το περιεχόμενο της κατάθεσης:...

«Στα τέλη Νοεμβρίου ο Κωνσταντίνος Σ., ένας από τους ήδη συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση, μόνος του με το αυτοκίνητό του, ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο Ναυπάκτου - Θέρμου - Αγρινίου κατέληξε στο Αγρίνιο, όπου εισήλθε σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της οδού Πραΐδου 73 και Δασκαλοπούλου 52. 
»Στις 24.11.2010 και ώρα 6:00 επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του μαζί με άγνωστη γυναίκα περίπου 30 ετών, 1,55 ύψος περίπου, η οποία έφερε μαζί της μεγάλο ορειβατικό σάκο χρώματος μαύρου - κόκκινου, και ακολούθησε την ίδια επαρχιακή διαδρομή και όχι το εθνικό οδικό δίκτυο, καταλήγοντας στη Ναύπακτο όπου και εντοπίστηκε μόνος του σε παγκάκι της παραλίας. 
»Στις 28.11.2010 και ώρα 17:15 ο ήδη κατηγορούμενος μετέβη στο διαμέρισμα της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά. Την 17:25 ώρα μετέβη στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα όπου συνάντησε άγνωστο άνδρα (σ.σ. αναφέρεται, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, στον Τάσο Θεοφίλου) 30 περίπου χρόνων αξύριστο, με τον οποίο συνομίλησε για λίγο εντός του ψητοπωλείου με την επωνυμία ''Σάββας''. Αγόρασαν τρόφιμα και με το αυτοκίνητο του Κ.Σ. μετέβησαν στην οικία της Καλλιθέας. 
»Την 23:10 ώρα ο άγνωστος άνδρας (δηλαδή ο Θεοφίλου) εξήλθε και κατέληξε με ταξί στα Εξάρχεια στο καφέ (...) της οδού Κωλέττη όπου συναντήθηκε με άλλον ύποπτο. Στη συνέχεια οι δυο τους πεζή κατέληξαν σε στέκι στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ισαύρων. 
»Την 10:30 ώρα της 30.11.2010 εντοπίστηκε να αποβιβάζεται στα ΚΤΕΛ Αγρινίου από λεωφορείο προερχόμενο από Αθήνα ένας άλλος κατηγορούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ο οποίος είχε μαζί του δύο σακίδια, ένα χρώματος σκούρου τύπου ορειβατικού και ένα σακβουαγιάζ με ρόδες. Μαζί με αυτόν αποβιβάστηκε και ο άγνωστος άνδρας που είχε συναντηθεί την 28.11.2010 αρχικά με τον έναν κατηγορούμενο στην Καλλιθέα και στη συνέχεια με τον ύποπτο στα Εξάρχεια. Ο άγνωστος αυτός, δηλαδή ο Θεοφίλου, διαπιστώθηκε ότι επιτηρούσε περιμετρικά τον χώρο μέχρι το μέλος της ''Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς'' να επιβιβαστεί σε ταξί προσφέροντάς του αντιπαρακολούθηση. 
»Τελικά το μέλος της οργάνωσης κατέληξε με τις αποσκευές του στο διαμέρισμα της οδού Πραΐδου 73 στο Αγρίνιο».
Και συμπληρώνει το πολύ καλά πληροφορημένο «Βήμα»:
«Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε την ταυτότητα του Τάσου Θεοφίλου ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση του Αγρινίου εδώ κι αρκετούς μήνες, τον είχε θέσει υπό παρακολούθηση, όμως λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων δεν προχώρησε στη σύλληψή του για την υπόθεση του Αγρινίου».
Λόγω «έλλειψης επαρκών στοιχείων», λοιπόν, δεν έγινε η σύλληψή του Θεοφίλου. Και η προαναφερθείσα κατάθεση του «υψηλόβαθμου αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής», δεν πιάνεται άραγε ως «επαρκές στοιχείο»;
Αλλά, ας επιστρέψουμε στα της κατάθεσης, από την οποία προκύπτει το εξής βασανιστικό ερώτημα: γιατί οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που παρακολουθούσαν τη μεταφορά των όπλων δεν επενέβησαν για να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω τους τρομοκράτες κι έτσι να έχουν επαρκέστατα αποδεικτικά στοιχεία; 
Προφανώς, κάποιος πολύ «υψηλόβαθμος» (που δεν αποκλείεται να μην ανήκει στη φυσική αλλά στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου…) τους διέταξε να μην το πράξουν, με τη δικαιολογία ότι «θα τους οδηγήσουν στα ανώτερα κλιμάκια της συμμορίας». 
Και βέβαια, αυτοί «χάθηκαν», με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα, και οι αρχές δεν οδηγήθηκαν στα «ανώτερα κλιμάκια». 
Άραγε, ποιος ήταν αυτός ο «υψηλόβαθμος» (πολιτικός ή αστυνομικός), που απέτρεψε την επ’ αυτοφώρω σύλληψη των τρομοκρατών; 
Εύκολο είναι να βρεθεί! Αλλά, θα ενδιαφερθεί κάποιος αρμόδιος για να βρεθεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου