Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

Αναβάθμιση δικτύου ΟΤΕ στις Κυκλάδες


oteΑκόμα ταχύτερες και πιο σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις στο Αιγαίο προσφέρει ο ΟΤΕ, μετά την πρόσφατη αναβάθμιση μέρους του δικτύου του, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη πρόσβαση στο internet για τους κατοίκους και τους επισκέπτες στα νησιά των Κυκλάδων, του Βορειοανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και της Κρήτης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώνοντας, τον περασμένο Ιούνιο, την αναβάθμιση του κεντρικού δικτύου οπτικών ινών, που μεταφέρει κίνηση φωνής και δεδομένων από και προς τα νησιά του Αιγαίου, ο ΟΤΕ αύξησε τη χωρητικότητα του δικτύου κορμού, προσθέτοντας 50 Gbps (5λ)...
επιπλέον για τις ανάγκες των νησιών σε υπηρεσίες Internet. Πλέον, η κίνηση από και προς τα νησιά του Αιγαίου μεταφέρεται με ταχύτητα συνολικά 210 Gbps, εξασφαλίζοντας γρήγορες συνδέσεις και ποιοτικές υπηρεσίες.

Το δίκτυο 
Το μήκους 1.885 χιλιομέτρων υποβρύχιο δίκτυο του ΟΤΕ, που συνδέει τα νησιά του Αιγαίου μεταξύ τους αλλά και με το υπόλοιπο δίκτυο κορμού της εταιρείας, είναι τεχνολογίας DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing), από τις πλέον σύγχρονες για τη μετάδοση δεδομένων και είναι αρχιτεκτονικής δακτυλίων.
Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική που έχει υιοθετήσει ο ΟΤΕ εξασφαλίζει πολλαπλές εναλλακτικές οδεύσεις ώστε ακόμη και σε περίπτωση βλάβης σε ένα από τα καλώδια, η κίνηση να αναδρομολογείται, εξασφαλίζοντας αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών στους πελάτες της εταιρείας.

πηγή: Ημερησία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου