Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τελευταίο δρομολόγιο στις 29/10 για το Άρτεμις που μας αποχαιρετά


artemis ploioΜας αποχαιρετά οριστικά το πλοίο Άρτεμις. Όπως όλα δείχνουν, στο τέλος του Οκτώβρη το πλοίο που τα τελευταία χρόνια εκτελούσε δρομολόγια στην ενδοκυκλαδική γραμμή, θα σταματήσει τα ταξίδια του, μιας και δεν έχει ανανεωθεί η σύμβασή του, ούτε και υπάρχει φως στο τούνελ για να γίνει κάτι τέτοιο.
Η διοίκηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου επιρρίπτει ευθύνες για την αρνητική έκβαση του θέματος,...
αποκλειστικά στο υπουργείο Ναυτιλίας. Η ουσία είναι πως όποιος και να ευθύνεται για τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Άρτεμις, οι Κυκλάδες χάνουν ακόμη ένα πλοίο και μάλιστα σε μια περίοδο που θα το είχαν περισσότερο ανάγκη, λόγω τις συνεχιζόμενης μείωσης των δρομολογίων στις κύριες γραμμές του νομού.
Από την ημέρα που έγινε γνωστό το θέμα, δηλαδή εδώ και 15 ημέρες περίπου, υπήρξαν κάποιες χλιαρές διαμαρτυρίες σε τοπικό επίπεδο και οι γνωστές επιστολές προς το υπουργείο Ναυτιλίας, από φορείς της αυτοδιοίκησης, οι οποίες το πιθανότερο είναι να κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων.
Οπότε, δε φαίνεται στον ορίζοντα κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα προς τη θετική κατεύθυνση και οι Κυκλάδες θα δεχθούν ένα ακόμη πλήγμα και θα υποστούν μία ακόμη απώλεια, σχεδόν αδιαμαρτύρητα.
Το επίσημο πρόγραμμα δείχνει ότι το Άρτεμις θα εκτελέσει το τελευταίο του δρομολόγιο στις 29 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου