Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Κατάληψη στις ΔΟΥ Κυκλάδων

Σε κατάληψη των ΔΟΥ Κυκλάδων επ αόριστον σκέφτονται να προχωρήσουν οι νησιώτες επιχειρηματίες και πολίτες προκειμένου να ακούσει η κεντρική εξουσία τα προβλήματά τους...


 Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στα ψηφίσματα με τα οποία έκλεισαν οι εργασίες του 6ου Συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων Ν. Κυκλάδων που διοργανώθηκε στην 'Άνδρο...


Στο ψήφισμα για τις ασφαλιστικές εισφορές σημειώνεται ότι οι περισσότερες νησιωτικές περιοχές της χώρας και ιδίως τα μικρά νησιά στερούνται οργανωμένων νοσοκομείων ή ιατρικών κέντρων, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού και γραφείων των ασφαλιστικών φορέων (Ο.Α.Ε.Ε.) και οποιαδήποτε μετακίνηση των ασφαλισμένων στα μεγάλα ιατρικά κέντρα επιβαρύνει εξ' ολοκλήρου τον ασφαλισμένο ενώ ταυτόχρονα η συνεχής αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δεν έχει το απαιτούμενο ιατρικό αντίκρισμα για τους ασφαλισμένους νησιώτες.

Οι νησιώτες επιχειρηματίες ζητούν την κατάργηση της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά τη φορολόγηση των ασφαλιστικών εισφορών, οι ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο ασθενείας να διαχωριστούν από τις ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο σύνταξης, ώστε ο ασφαλιζόμενος, αν δεν έχει τη δυνατότητα πληρωμής και των δύο εισφορών του, να έχει τη δυνατότητα τουλάχιστον της ιατρικής του περίθαλψης, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50 %, και να καταργηθεί η άμεση διαγραφή από το πρόγραμμα ρύθμισης αποπληρωμής ασφαλιστικών εισφορών σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής της δόσης, δίνοντας το δικαίωμα αποπληρωμής μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο εκτός των καθορισμένων ημερομηνιών.

Σχετικά με το κλείσιμο των ΔΟΥ Κυκλάδων ζητούν αναστολή της εφαρμογής της απόφασης μέχρι την πλήρη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων των Δ.Ο.Υ. στο TAXISNET ή σε υφιστάμενες υπηρεσίες και δοκιμαστική εφαρμογή επί ένα εξάμηνο του νέου προγράμματος.

Για την προώθηση των θέσεών τους αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη όλων των Δ.Ο.Υ. των Κυκλάδων στις 29, 30 και 31 Οκτωβρίου 2012 με τη στήριξη των Δήμων, όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και των νησιωτών ενώ εξετάζεται η σκέψη να συνεχιστεί η κατάληψη των Δ.Ο.Υ. επ' αόριστον.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι των Κυκλάδων αποφάσισαν, ακόμη, τη δημιουργία ομάδας δικηγόρων από την Ομοσπονδία ΕμπορικώνΣυλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, το Επιμελητήριο και από τους Εμπορικούς Συλλόγους των Κυκλάδων για την αντιμετώπιση μέτρων που είναι αντίθετα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου