Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Σαντορίνη: Γιατί γράφουν για το ηφαίστειο...

 απο τα "Τα νέα της Σαντορίνης"

Μετά τα εκατοντάδες δημοσιεύματα που κατέκλυσαν για μια φορά ακόμα το internet σχετικά με το ηφαίστειο της Σαντορίνης, είπαμε να κάνουμε μια έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει... 



Ακούστε λοιπόν για ποιο λόγο διάφοροι δημοσιογραφίσκοι της κακιάς  ώρας γέμισαν με ηλιθιότητες το διαδίκτυο:...


Πέρσι τον Οκτώβριο, όταν είχαμε σε εξέλιξη το φαινόμενο της  ηφαιστειακής δραστηριότητας , μεταξύ των άλλων και μετά από αλλεπάλληλες εκκλήσεις του Δήμαρχου της Σαντορίνης αποφασίστηκε στον ΟΣΠ ( Οργανισμός  Αντισεισμικής προστασίας) να συσταθεί μία επιτροπή παρακολούθησης του Ηφαιστείου, υπό την εποπτεία του κράτους.

Ανάμεσα στα άλλα αποφασίστηκε επίσης να αγοραστούν  διάφορα όργανα τα οποία θα συμπλήρωναν τα ήδη υπάρχοντα του ΙΜΠΗΣ. Πέρασε ένας χρόνος, σταμάτησαν οι σεισμικές δονήσεις και μπήκε σε ύφεση το φαινόμενο και σήμερα, με καθυστέρηση ενός χρόνου επαναλαμβάνουμε, ο ΟΣΠ δέησε να δώσει κάποια χρήματα (περίπου 50.000 ευρώ) για να αγοραστούν τα επιστημονικά όργανα παρακολούθησης του ηφαιστείου.

Ένας λοιπόν ηλίθιος δημοσιογραφίσκος είδε μέσα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ την δαπάνη και χωρίς να ρωτήσει κανέναν έβγαλε από μόνος του το συμπέρασμα και το ρεπορτάζ, αποκλειστικό μάλιστα, ότι επίκειται έκρηξη του ηφαιστείου και ο ΟΣΠ εκτάκτως !!!!! θα δαπανήσει για την Σαντορίνη 50.000 ευρώ για να παρακολουθείται το ηφαίστειο.

Το χειρότερο δε είναι πως έγκριτες εφημερίδες όπως το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ πήραν την είδηση και την αναδημοσίευσαν χωρίς να την επιβεβαιώσουν προηγουμένως.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι πως …. Ανησύχησαν!!!!! Κάτοικοι της Κρήτης!!!! Μήπως εκραγεί το ηφαίστειο….. άλλο πάλι και τούτο…!!!!δεν φοβόμαστε εμείς και φοβούνται στην Κρήτη…..

Για να μην σας κουράζουμε…..

Το διαδίκτυο γέμισε και πάλι ηλιθιότητες και μπούρδες τις οποίες διστυχώς συνυπέγραψαν και έγκριτες ηλεκτρονικές εκδόσεις.

Αυτά για την ενημέρωσή σας. 

Επιτέλους βάλτε ένα τέλος στην γελοιότητα

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων για το Ηφαίστειο της Σαντορίνης και τα αποτελέσματα της παρακολούθησής του, από το κατ εξοχήν αρμόδιο επιστημονικό όργανο ( ΙΜΠΗΣ), διαβάζουμε στο διαδίκτυο καταχωρήσεις περί επικείμενης έκρηξης, για έκτακτα μέτρα που έχει πάρει ΟΣΠ, για Γερμανικά πολεμικά πλοία  που περιτριγυρίζουν την καμένη και μια σειρά από άλλες γελοιότητες , οι οποίες μπορεί σε μας να φαντάζουν ανέκδοτο, όμως δυστυχώς τις  διαβάζουν χιλιάδες άνθρωποι  καθώς  ανεβαίνουν ακόμα και σε γνωστές και έγκυρες ιστοσελίδες.

Πρέπει κάτι να συμβαίνει.

Όχι όμως με το ηφαίστειο αλλά με την εμμονή κάποιων να ασχολούνται με αυτό  χωρίς να απευθύνονται στους κατ εξοχήν αρμόδιους επιστήμονες για να πάρουν ενημέρωση.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι… δεν πάει άλλο.

Ο Δήμος, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση,  θα πρέπει να δώσει εντολή στον νομικό του σύμβουλο να αρχίσει να καταθέτει αγωγές για διασπορά ψευδών ειδήσεων  οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην τοπική οικονομία και στους κατοίκους του νησιού.

Ως εδώ…

Δεν είναι δυνατόν να τηλεφωνούν στην ιστοσελίδα δημοσιογράφοι από κρατικό κανάλι, ΕΤ3 και να μας ρωτούν εάν ανησυχούμε ή εάν περιμένουμε έκρηξη του ηφαιστείου, όταν δύο βήματα από το Στούντιο τους είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με τους επιστήμονες που καθημερινά διαβάζουν τα όργανα που παρακολουθούν το ηφαίστειο….

Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα και πρέπει να τελειώσουν εδώ και τώρα.

Διότι εάν δεν τελειώσουν , τότε σημαίνει πως πραγματικά κάτι τρέχει και  οι επιστήμονες μας το κρύβουν και δεν μας λένε την αλήθεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου