Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μπαράζ κινητοποιήσεων την Πέμπτη και… τρεις συγκεντρώσεις στη Νάξο


Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα από σήμερα, με αποκορύφωμα την 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ,  αντιδρώντας στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.
Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη με την 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην οποία παίρνουν μέρος ομοσπονδίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, σε Ταμεία και ασφαλιστικούς Οργανισμούς, εμπορικά καταστήματα κ.ά.

Απεργιακές κινητοποιήσεις και… τρεις συγκεντρώσεις στη Νάξο

Στη Νάξο τα σωματεία και οι συλλογικότητες: ΕΛΜΕ ν. Κυκλάδων (καθηγητές), Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών, Σωματείο Βασης Εργαζόμενων Νοσοκομείου Νάξου, Αμοργού & Μικ.Κυκλάδων, Σύνδεσμος σμυριδεργατών όρμου Λυόνα, Σύνδεσμος σμυριδεργατών...
Απεράθου, Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Νάξου, Δικηγορικός σύλλογος Νάξου, Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Σωματείο Ξενοδοχοϋπάλληλων και Μαζικής Εστίασης καλούν τα μέλη τους, καλούν όλες τις Ναξιώτισσες, όλους τους Ναξιώτες στην απεργιακή συγκέντρωση, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, ώρα 12:00, στην Παραλία, πλατεία Μανδηλαρά, στη Χώρα της Νάξου και την Παρασκευή, 19/10/2012 και ώρα 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο της Παντάνασσας προκειμένου να συζητηθεί η προοπτική και οι συνθήκες δημιουργίας ενός συντονιστικού οργάνου αγώνα και κοινής δράσης «χωρίς κομματικά καπελώματα». (ΕΔΩ για το κάλεσμα σε απεργία και συγκεντρωση των σωματείων της Νάξου).

Στη Νάξο κλειστά καθ” όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, τα εμπορικά καταστήματα σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου. Επίσης ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος καλεί τα μέλη του να έχουν δυναμική παρουσία στη συγκέντρωση που διοργανώνεται και με άλλους φορείς του νησιού στις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
Στο χορό των κινητοποιήσεων το σωματείο βάσης εργαζομένων στο Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου (Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ) που μεταξύ άλλων ως εργαζόμενοι στην υγεία – περίθαλψη διεκδικούν την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για όλους ανεξαιρέτως, ανεξάρτητα από εθνότητα και τάξη.
Το σωματείο καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 18ης Οκτωβρίου, στην προσυγκέντρωση-πορεία στο Νοσοκομείο Νάξου στις 10:00 το πρωί με προορισμό την παραλία και κοινή συγκέντρωση στην πλατεία Μανδηλαρά με πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες στις 12:00 το μεσημέρι. (ΕΔΩ για το απεργιακό κάλεσμα Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.ΜΙ.Κ).

Με κεντρικό σύνθημα «Όλοι στον αγώνα-όλοι στην απεργία στις 18 Οκτώβρη, τσακίζουν τη ζωή μας, μας αλυσοδένουν!» το ΠΑΜΕ Νάξου καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνει στην κεντρική πλατεία της παραλίας στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης.
(ΕΔΩ για την ανακοίνωση Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 18.10).

Διαφορετική συγκέντρωση διοργανώνει και η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου που καλεί όλους στην παραλία της Χώρας Νάξου, απέναντι από την Αγροτική Τράπεζα, την 18η Οκτώβρη στις 11.00πμ. «Ενάντια στη λαίλαπα του καπιταλισμού-Γενική απεργία διαρκείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου