Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Νάξος: Με λαμπρότητα και κατάνυξη η γιορτή της Παναγία της Χρυσοπολίτισσας


Την Τρίτη, παραμονή της εορτής μεταφέρθηκε η εικόνα της Παναγίας από το Μητροπολιτικό Ναό στον Ι.Ν. της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, όπου ετελέσθησαν, ο Εσπερινός, η Παράκληση και οι Χαιρετισμοί της Παναγίας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σαλώνων κ. Αντωνίου.....

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της γιορτής, η Ιερή εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε στον Ι. Μητροπολιτικό ναό όπου τελέστηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία. Παρόντες οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Σαλώνων κ. Αντώνιος και Παροναξίας κ. Καλλίνικος  καθώς και πλήθος κληρικών.
Επιμνημόσυνη δέηση στον Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη
Αμέσως μετά τη λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας δια της κεντρικής παραλιακής οδού της Νάξου με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου αλλά και πλήθους κόσμου που έδωσαν το παρόν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου Γιώργος Γκούφας, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χώρας Νάξου Μάκης Συμεώνογλου, πρόεδροι νομικών προσώπων, εκπρόσωποι των αρχών αλλά και φορέων της Νάξου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου