Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Λίγα βήματα πριν την κατάρρευση ...


η συγκυβέρνηση του καθεστώτος των τραπεζιτών, των μεγαλέμπορων και των μεγαλοβιομήχανων που υποθήκευσαν αδίστακτα τις ζωές μας και τη χώρα μας.Εικόνα χάους, αλαλούμ και διάλυσης χθές στη Βουλή σε μια απόπειρα κεφαλαιοποίησης της ανασφάλειας και επανατρομοκράτησης του λαού....

ΟΛΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4!

ΜΕ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!
Συθέμελα κλονίζεται Η. κυβέρνηση, Η. οποία τελεί ΣΕ κρίση ΚΑΙ βρίσκεται, ίσως, λίγα ΒΗΜΑΤΑ πριν ΤΗΝ κατάρρευση .
ΤΑ συμπεράσματα προκύπτουν αυτα ΑΠΌ ΤΗΝ ακώλυτα Εικόνα χάους , ΑΛΑΛΟΥΜΚΑΙ διάλυσης Που παρουσίασε Η. συγκυβέρνηση ΤΗΝ Τετάρτη (31/10) Στη Βουλή κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες , Που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ , ΕΠΙ όλων ΤωνΆρθρων ΚΑΙ Της τροπολογίας ΤΟΥ συζητούμενου επίμαχου νομοσχεδίου , το οποίο Κύριο λόγο κατά αφορούσε ΤΗΝ εκχώρηση ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ στρατηγικών ΔΗΜΟΣΙΩΝ Επιχειρήσεων ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ Ακινήτων ΓΙΑ ΝΑ προχωρήσει Η. άρονάρον ιδιωτικοποίησή τους .

ΑΝ Η. Εικόνα Της ΝΔ Στη ψηφοφορία υπήρξε, Χάρις στους εκβιασμούς τις προηγηθείσες ΚΑΙ διαγραφές , ΜΑΛΛΟΝ αρραγής , η κατάσταση των συνεταίρων της, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ , έμοιαζε λίγο - Πολυ ΜΕ μαγαζιά ΥΠΟ διάλυση .Η ονομαστική ψηφοφορία - Θρίλερ Που ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ σημειώθηκε Της Τετάρτης (31 / 10 ) είχε ως κατάληξη ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ μεγέθους κοινοβουλευτική ήττα Της συγκυβέρνησης, αφού κατά ΤΗΝ ψηφοφορία απερρίφθη ΤΟ τελικα άρθρο 4 , ΤΟ οποίο διέλυε ΤΟ Τεχνικό Επιμελητήριο , μιας ΚΑΙ ΤΟΥ αφαιρούσε ζωτικούς ΓΙΑ ΤΗ λειτουργία ΤΟΥ πόρους , όπως απερρίφθη και η τροπολογία που ενέτασσε τα ΚΑΙ ΤΑ ενώ Περισσότερα Των υπολοίπων Άρθρων ψηφίστηκαν οριακά ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕλιγότερες ΑΠΌ 150 ψήφους !
Πολυ χαρακτηριστικό ΕΙΝΑΙ ΤΟ Ότι ΓΙΑ ΤΗΝ κρίσιμο τρόικα ΚΑΙ ΤΗ συγκυβέρνησηάρθρο 2 , που αφορούσε μόλις έγινε δυνατό να «περάσει» με 148 ψήφους « υπέρ »,139 « κατά »και 6 « παρών »! ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ χαρακτηριστική ΚΑΙ εντυπωσιακήΗΤΑΝ Η. συνειδητή απουσία ΑΠΌ ΤΗΝ ψηφοφορία Των Φ . Κουβέλη ΚΑΙ Ευ .Βενιζέλου , ΜΕ ΤΟΝ τελευταίο Έρχεται ΚΑΙ ΝΑ ΝΑ ΑΠΌ ΤΗ αποχωρεί Βουλή ΧωρίςΝΑ ψηφίσει , προκαλώντας ΤΗΝ οργή ​​Των βουλευτών ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!
Η. ψηφοφορία - κόλαφος ΓΙΑ ΤΗ συγκυβέρνηση θέτει ΥΠΟ ΤΟ αμφιβολία ΜΕΛΛΟΝΤης ΚΑΙ ΤΗ κυριως δυνατότητά Της ΝΑ ΤΟ ψηφίσει μνημονιακό Πακέτο Των 14 δισ .ΚΑΙ ΤΑ ειδικότερα μέτρα ΓΙΑ ΤΑ εργασιακά , παρά το γεγονός ότι προς μεγάλη αντίφαση και οι ο οποίος κατατέθηκε ΚΑΙ αυτός Στη Βουλή ΤΗΝ Τετάρτη (31/10) και είναι ο χειρότερος προϋπολογισμός της μεταπολίτευσης, αφού περιλαμβάνει, πέραν των άλλων, μέτρα περικοπής δαπανών ύψους Πάνω ΑΠΌ 10 δισ .!
ΕΙΝΑΙ σαφές Ότι τόσο ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΣΟ ΚΑΙ Η. ΔΗΜΑΡ , για άλλους λόγους ο καθένας, αφού επί τόσους μήνες έκαναν, ΣΤΟ Όνομα Της παραμονής ΣΤΟ Ευρώ , όλη ΤΗ βρώμικη ΔΟΥΛΕΙΑ , προετοιμάζοντας και κλείνοντας το πακέτο των 14 δισ ., τώρα, μπροστά στην τελική επικύρωσή του, παραπαίουν , τελούν ΥΠΟ νευρικό κλονισμό ΚΑΙ αισθάνονται πανικό ΝΑ ΤΟ κόψουν σχοινί ΓΙΑ ΝΑ πέσει Η. γκιλοτίναΤΟΥ μνημονιακού πακέτου ΣΤΟ λαιμό ΤΟΥ Τόπου ΚΑΙ ΤΟΥ λαού .
ΤΑ εργασιακά Θέματα , ως Η. Κορυφή ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ παγόβουνου , συνιστούν ΜΟΝΟ ΤΗΝ αφορμή ΚΑΙ ΤΟ άλλοθι ΓΙΑ νευρικές τις παλινωδίες Της ΔΗΜΑΡ , οι οποίες, ταυτόχρονα, επιτείνουν ΤΗΝ κρισιακή διάλυση ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ .
ΑΠΌ ΤΗΝ πίσω αλλοπρόσαλλη στάση Της ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , βρίσκεται ο φόβος ΤΟΥ πλήρους πολιτικού αφανισμού τους ΜΕΤΑ ΤΗΝ υπερψήφιση ΤΟΥ μνημονιακού πακέτου ΚΑΙ Των εργασιακών ΚΑΙ ΓΙ 'Αυτο πασχίζουν μηπωςαποσυρθεί ΚΑΤΙ ΤΗΝ ύστατη Στιγμή, προκειμένου ΝΑ διασώσουν , ματαίωςΦΥΣΙΚΑ, κάποια προσχήματα !
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ΣΤΗΝ Iskra πως στις Νέες συνθήκες Πολυ ΓΙΝΕΤΑΙΠΙΟ ρεαλιστική δυνατότητα Η. ΝΑ ακυρωθεί Η. ψήφιση ΤΟΥ καταστροφικούπακέτου Των 14 δισ . ΚΑΙ Των εργασιακών , ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ Ανάπτυξη αυτές τις Μέρες μεγάλων ενωτικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων Που μπορούν ΝΑ προσλάβουν πρωτότυπες Μορφές ΚΑΙ ιδιαίτερα μαζικές Διαστάσεις .
ΟΙ ίδιοι παρατηρητές τόνιζαν Ότι ο Σαμαράς , αν δει τα « σκούρα »ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ συγκυβέρνηση Χωρίς ΜΕΛΛΟΝ , μπορεί ΝΑ μεθοδεύσει αιφνιδιαστικά ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ εκλογές , ενδεχόμενο Που Όχι ΜΟΝΟ ΔΕΝ πρέπει ΝΑ φοβηθεί Η.Αριστερά ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ αμεσα προετοιμασθεί συνεργαζόμενη ΓΙΑ ΤΗΝ θετικη ΚΑΙνικηφόρα αντιμετώπισή ΤΟΥ!
ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ: ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΛΑΘΟΣ, ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
Επιπλέον, ούτε ΔΕΝ ΤΟ υπερψηφίστηκε άρθρο 4 . Το άρθρο 4 αναφέρει συγκεκριμένα: Ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας. Μεταξύ άλλων, η κατάργηση εισφορών κατά 2% και 2 τοις χιλίοις Υπέρ ΤΟΥ ΤΕΕ ΕΠΙ Των αμοιβών Μηχανικών Των ΚΑΙ Των ποσών καταβαλλόμενων στους αναδόχους ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ εκτέλεση.
Όπως εγινε γνωστό ΑΠΌ ΤΟ Γραφείο ΤΟΥ προέδρου Της Βουλή Βαγγέλη Μεϊμαράκη ς, το άρθρο 4 ΤΟΥ νομοσχεδίου Που αφορά στις εισφορές ΤΟΥ ΤΕΕΑνακοινώθηκε εκ. παραδρομής Ότι εγινε δεκτό .
Η επίσημη ανακοίνωση-διόρθωση ΘΑ ΤΗΝ γίνει Πέμπτη πρωί ΤΟ ΣΤΗΝ Ολομέλεια Της βουλής .
Νωρίτερα, Στη συνεδρίαση Ανακοινώθηκε Ότι ΤΟ άρθρο 4 έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία με 146 « ναι »και 121 « οχι »γεγονός προκάλεσε Που ΤΗΝ αντίδραση τόσο ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Των Ανεξάρτητων Ελλήνων , οι οποίοι υποστήριξαν ότι με βάση την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών το άρθρο ΔΕΝ έπρεπε ΝΑ γίνειδεκτό .
Έτσι έκαναν διάβημα προς τον κ.  Βαγγέλη Μεϊμαράκη , ο οποίος παρέπεμψε ΤΟ Θέμα στις αρμόδιες ERASMUS Υπηρεσίες Που έκριναν Ότι ΔΕΝ έπρεπε ΝΑ γίνειδεκτό .
ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΥ! - ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
ΜΕ ΟΡΙΑΚΗ  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!
Πολλοί ήταν οι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ που είπαν όχι ή παρών στην τροπολογία που αφορά στον ΕΟΠΥΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ Άρθρα 2-3-4 και5 .
Ενδεικτικό εκ. μέρους ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ γεγονός Ότι ΣΤΗΝ Αρχή Της ψηφοφορίας ο Π. Κουκουλόπουλος δήλωσε πως ΘΑ ΤΟ κόμμα ψηφίσει παρόν ΣΤΟ άρθρο 4 Που αφορά ΣΤΑ Πανεπιστήμια ΚΑΙ Όχι ΣΤΗΝ τροπολογία ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ , ΤΟ ΚΑΤΙ οποίο προκάλεσε εντονότατες Αντιδράσεις ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ κοινοβουλίου, κατά διάρκεια ΤΗ Της ψηφοφορίας ΑΠΌ τους βουλευτές ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !
ΟΙ Βουλευτές ΔΕΝ ΤΗ ακολούθησαν Γραμμή καταψηφίζοντας ΚΑΙ ΑΛΛΑ Άρθρα, ενώ κάποιοι Είπαν  Ναι ΣΤΗΝ τροπολογία . Ενδεικτικό ΕΙΝΑΙ ΤΟ επίσης γεγονός Ότι ο Ε.Βενιζέλος ενώ βρισκόταν Στη Βουλή ΔΕΝ βρέθηκε ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Της ολομέλειας ΓΙΑ ΝΑ ψηφίσει. Αυτό έχει προκαλέσει την οργή ​​των βουλευτών του κόμματος. Πολλοί από αυτούς λένε, πως είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο θέμα να μην ψηφίζει ο αρχηγός του κόμματος! Στις 19:00 της Τετάρτης 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ πρόκειται ΝΑ συγκληθεί έκτακταΗ. Κοινοβουλευτική ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ .
Η. ΓΙΑ ΤΟΝ τροπολογία ΕΟΠΠΥ καταψηφίστηκε ΑΠΌ ΤΗΝ σύσσωμηαντιπολίτευση , καθώς και 23 βουλευτές ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , που ακολούθησαν την επίσημη «γραμμή», ενώ υπερψηφίστηκε ΑΠΌ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ Της κοινοβουλευτικής ομάδας Της ΝΔ , οκτώ βουλευτές ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ έναν Της ΔΗΜΑΡ , που διαφοροποιήθηκαν από τα κόμματά τους.
Αναλυτικά, εκτός γραμμής ο Μ. Κασσής Που καταψήφισε ΤΟ άρθρο 2, Η. Α.Γκερέκου , δεν ψήφισε το άρθρο 3, ο Θ. Παραστατίδης δήλωσε παρών ΣΤΟ άρθρο 2, ο Μ. Μπόλαρης είπε Όχι ΣΤΟ άρθρο 2 και ναι στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ, όπως ΚΑΙ Η. Θ. Τσάγκρη . Ο Γ. Δριβελέγκας καταψήφισε ΤΟ άρθρο 2 και δήλωσε παρών στο άρθρο 3, ο Κ. Τριαντάφυλλος δήλωσε παρών ΣΤΟ άρθρο 2, όπως ΚΑΙ οΚ. Σκα νδ αλιδης ΚΑΙ ο Θ. Μωραϊτης . Τέλος, ο Αχμέτ Χατζή Οσμάν δήλωσε παρών ΣΤΟ άρθρο 2 και υπερψήφισε την τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ.
Ναι ΣΤΗΝ τροπολογία ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ Λ. Γρηγοράκο , ΣΕ Ναι ολα ο Μ.Χρυσοχοϊδης . Ο Π. Δήμα ς υπερψήφισε τροπολογία ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ. Ο Γ.Ντόλιος καταψήφισε ΤΟ άρθρο 2 ενώ ψήφισε θετική στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ.Τέλος, ο Δ.Κρεμαστινός είπε Ναι ΣΕ ολα ΚΑΙ ΣΤΟ παρών άρθρο 4 . « Ναι », επίσης, ψήφισε ΚΑΙ ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Της ΔΗΜΑΡ Βασίλης ΠΟΛΙΤΗ Οικονόμου , ο οποίος διαφοροποιήθηκε από το κόμμα του.
Ανάμεσα στους απόντες βουλευτές Δέκα   ΑΠΌ ΤΗΝ ψηφοφορία ΗΤΑΝ ΑΠΌ ΤΟΝ εκτός Ε. Βενιζέλο ΚΑΙ ο Φώτης Κουβέλης . ΟΙ αρχηγοί ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ενώ βρίσκονταν, μάλιστα, Στη Βουλή ΔΕΝ παρέστησαν ΣΤΗΝ ψηφοφορία!
Η ψηφοφορία, όπως εξελίχθηκε, προκαλεί έντονα ερωτηματικά ΜΕ ΤΗΝ ΣχετικάΕικόνα Της κυβέρνησης ΚΑΙ δημιουργεί εντονότατες αμφιβολίες ΣΤΟΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ κυβερνητικό ενόψει Της ψηφοφορίας ΓΙΑ ΤΑ μέτρα . Παράλληλα, επιβεβαιώνει ΤΑ Βαθιά ρήγματα ΣΤΟ εσωτερικό ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ .
Η. Των βουλευτών συμπεριφορά ΣΤΗΝ ψηφοφορία δημιουργεί εύλογο προβληματισμό ΣΤΗΝ ΓΙΑ ΤΗ κυβέρνηση στάση Που ΘΑ υιοθετήσουν ΣΤΗΝ κρίσιμη ψηφοφορία ΓΙΑ ΤΑΝέα μέτρα ΚΑΙ ΤΟΝ προϋπολογισμό , καθώς ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ επίδραση Που μπορεί ΝΑ έχει στους βουλευτές Της ΝΔ Η. Εικόνα πλήρους αποστασιοποίησης ΑΠΌκομματικές Γραμμές Που είχαν χθες τα μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων.
 
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας: Ψήφισαν 293 βουλευτές
 
Υπερψηφίστηκαν με τρόπο σπασμωδικό και συχνά οριακό τα άρθρα του νομοσχεδίου εκτός από το άρθρο 4 και την τροπολογία. Αναλυτικά:
1ο αρθρο ναι: 173 οχι: 120 παρών: -
2ο άρθρο ναι: 148 οχι: 139 παρών: 6
3ο αρθρο ναι: 156 όχι: 135 παρών: 2
4ο άρθρο ναι: 146 όχι: 121 παρών: 26
5ο άρθρο ναι: 158 όχι : 135 παρών: -
6ο άρθρο ναι: 173 όχι: 120 παρών: -
 
Τροπολογία ΕΟΠΥΥ ναι: 136 όχι: 143 παρών: 14
 
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ?
Ουσιαστικά μετά τη σημερινή ψηφοφορία τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση η ψήφιση των μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα.
Εάν Η. ΔΗΜΑΡ επιμείνει ΣΤΟ Όχι ΣΤΑ εργασιακά ΚΑΙ ΤΟ καταψηφίσει νομοσχέδιο Που ΘΑ ΤΑ περιλαμβάνει ολα μέτρα ΣΕ ΕΝΑ άρθρο τότε ΕΠΙ Της ουσίας ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ περάσουν μέτρα απομένουν ΜΟΝΟ ΟΙ βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΗ ΤΗ Που Στιγμή ΕΙΝΑΙ 160 .
Ωστόσο ήδη 5 βουλευτές ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ έχουν Πέι Ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ψηφίσουν μέτρα ενώ άλλοι αφήνουν ΔΥΟ ΝΑ εννοηθεί Ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ κάνουν.
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ περίπτωση σημαντικό Ρολό ΘΑ παίξει Η. στάση Που ΘΑ κρατήσει Η.ΔΗΜΑΡ ΣΤΗΝ ψηφοφορία ΓΙΑ ΤΑ μέτρα.
Εάν παραμείνει ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΟΙ βουλευτές δηλώσουν παρών ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ νομοσχέδιο υπερψηφιστεί ΜΕ ΤΑ ΘΑ μέτρα χρειάζονται 151 ψήφοι.
Εάν επιλέξει να αποχωρήσει, τότε ο αριθμός των ψήφων μειώνεται στις 142 .
Ουσιαστικά ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ σημερινή ψηφοφορία Μιλάμε ΓΙΑ ΕΝΑ Θρίλερ διαρκείας , καθώς μπορεί ΟΙ Αντιδράσεις ΝΑ διευρυνθούν ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ κυβέρνηση ΚΑΙ ΤΑ σημερινά φαινόμενα κανεις ΔΕΝ μπορεί ΝΑ αποκλείσει ενδεχόμενη καταψήφιση Των μέτρων.
Ενδεικτικό ΤΟΥ ΤΙ ΝΑ συμβεί μπορεί ΕΙΝΑΙ Αυτο Που ζήσαμε Στη χθεσινή ψηφοφορία ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ζητά επίμονα ΤΗΝ Απόσυρση τροπολογίας Της ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥΚΑΙ ΝΑ δηλώνει πως ΣΕ αντίθετη περίπτωση ΘΑ καταψηφίσει ΚΑΙ ΤΟΝ υπουργό ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ μισή μεσάνυχτα πληροφορίες σύμφωνα ΜΕ ΝΑ Άπαντα πως όσο θα είμαι εγώ υπουργός δεν θα ανεχθώ πατρικίους και πληβείους, όλοι σε ένα Ταμείο. 
Τ Ι ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Άρθρο 1ο : Αφορά την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία τροποποιείται ο νόμος 3986/2011 (Μεσοπρόθεσμο) ώστε η Βουλή να γνωμοδοτεί για το διορισμό του Προέδρου και του Διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ.
 
Άρθρο 2ο : Κύρωση της κατάργησης του ελάχιστου ποσοστού του δημοσίου στις Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.
 
Άρθρο 3ο : Ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δόμηση εκτός σχεδίου, παραχώρηση αιγιαλού, και η αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων.
 
Άρθρο 4ο : Ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας. Μεταξύ άλλων, η κατάργηση εισφορών κατά 2% και 2 τοις χιλίοις υπέρ του ΤΕΕ επί των αμοιβών των μηχανικών και των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων.
 
Άρθρο 5ο : Τροποποιήσεις του π.δ. 237/1986 για το Επικουρικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιρειών για τον κλάδο αυτοκινήτων.
 
Άρθρο 6ο : Τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των ν.2386/1996, ν.2753/1999, ν.2836/2000. Τροποποιήσεις του π.δ. 191/2008. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης στα 330 ευρώ στο χιλιοστόλιτρο, ενώ ορίζεται ως υποχρεωτική εντός 14ημέρου η καταχώρηση στο Πληροφοριακό Σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων από τους εμπόρους όλων των συναλλαγών του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL).
 
Άρθρο 7ο : Καθορίζεται η ισχύς του νόμου από την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Η. τροπολογία αφορά διευκολύνσεις ΣΕ Δήμους ΚΑΙ νομικά Πρόσωπα ΓΙΑ ΤΗΝ τους αποπληρωμή δανείων Των τους, ΤΗΝ μεταβίβαση ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ Ακινήτων ΤΟΥδημοσίου ΣΤΟ Ελληνικό, ΤΗΝ ένταξη ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ Των ταμείων υγείας Τωνγιατρών , δημοσιογράφων , Των δικηγόρων , Των Μηχανικών ΚΑΙ Τωντραπεζικών υπαλλήλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου