Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζει μέχρι νεωτέρας το Blue Star Ithaki


BlueStar Ithaki MT 01Kανονικά θα συνεχίσει τα δρομολόγια του το BLUE STAR ITHAKI στην γραμμή της Σύρου,Τήνου και Μυκόνου, μετά τις έντονες αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από φορείς και κατοίκους των νησιών, αφού η εταιρία προγραμμάτιζε τη 2μηνη απόσυρση του πλοίου (για ετήσια επιθεώρηση) χωρίς να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο. 
Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, η Blue Star Ferries θα διατηρήσει το πλοίο.....
στη γραμμή, αντιλαμβανόμενη ότι η απόσυρσή του στην παρούσα φάση, θα δημιουργήσει μείζονο συγκοινωνιακό και κοινωνικό πρόβλημα. 
Ωστόσο, η παραμονή του πλοίου στη γραμμή μάλλον θα είναι προσωρινή. Η εταιρία εξετάζει λύσεις για την αναπλήρωση του Blue Star Ithaki, όταν αυτό αποσυρθεί για δύο μήνες για ετήσια συντήρηση. 
Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ή να αντικατασταθεί από άλλο πλοίο της Blue Star, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολοαυτή την περίοδο. Κι αυτό διότι τo μόνo πλοία της εταιρίας που δεν ταξιδεύει, είναι τα νεότευκτo, Blue Star Delos, η επαναδρομολόγηση του οποίου σε χειμερινή περίοδο, κρίνεται από την Blue Star, από ασύμφορη έως απαγορευτική. 
Ως εναλλακτική λύση, μπορεί να συμπεριληφθεί η Σύρος στα δρομολόγια της Ραφήνας. Έτσι, μπορεί να υπάρξει καθημερινό δρομολόγιο στη γραμμή Ραφήνας - Άνδρου - Τήνου - Μυκόνου - Σύρου, για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των νησιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου