Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Δημοτικό Συμβουλίο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων 28/3/12 χωρίς απρόοπτα...


Ο αντιδήμαρχος Ηρακλειάς, Στ. Ζούλης
Με προφανή τη διάθεση να ολοκληρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες η συζήτηση για τους προϋπολογισμούς που εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, της Δημοτικής Κοινωφελούς...
Επιχείρησης και του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, κινήθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Φώτης Μαυρομμάτης το βράδυ της Τετάρτης με θερμό συμπαραστάτη και αρωγό στο έργο του, τον αντιδήμαρχο Ηρακλειάς, Στέλιο Ζούλη. Έκπληκτοι, οι ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι που ήθελαν να μιλήσουν, οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας δηλαδή, υπενθύμισαν στον πρόεδρο ότι δικαιούνται να τοποθετηθούν. Έτσι, δικαιωματικά και ο πρόεδρος, ζήτησε την εφαρμογή του χρονικού ορίου που ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου...
Είχαν προηγηθεί και οι συνοπτικές εισηγήσεις των προέδρων των νομικών προσώπων. 
Άλλωστε, ποιον απασχολούν οι αριθμοί δίπλα σε κωδικούς; Αυτό που απασχολεί είναι το έργο που αποτυπώνουν αυτοί οι αριθμοί.

Και γι αυτό ακριβώς, οφείλουν να ελέγχουν, να κρίνουν και να γνωμοδοτούν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Αυτό το έργο στο σύνολό του και κατά τομείς, αποτελεί και την πολιτική που χαράζει η δημοτική αρχή, όχι μόνο μέσα από τα νομικά πρόσωπα ευθύνης της, αλλά και σε κάθε τομέα της αρμοδιότητάς της.

Δεν μπορεί λοιπόν ο αντιδήμαρχος Ηρακλειάς, να βροντοφωνάζει στο δημοτικό συμβούλιο, ότι δεν είναι εκεί για να μιλάει για πολιτική!

Γιατί είτε το έχει κατανοήσει είτε όχι, γι αυτό ακριβώς έχει εκλεγεί. Για να χαράζει και να υλοποιεί πολιτικές που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

Και μέχρι στιγμής, οι πολιτικές στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στις περισσότερες των περιπτώσεων, είναι ακόμη στο επίπεδο των προεκλογικών εξαγγελιών ή παραμένουν ως σχέδια επί χάρτου.

Οπωσδήποτε, είναι άξια ευγνωμοσύνης και επαίνου, η δημόσια δήλωσή σας, ότι ήρθατε από την Ηρακλειά για να βοηθήσετε τη Νάξο, αφού υποθέτουμε μετά από αυτή τη δήλωση, ότι έχετε ήδη εργαστεί και λύσει όλα τα προβλήματα της Ηρακλειάς.

Ο αλτρουισμός όμως που αρχικά διαφαίνεται ότι επιδεικνύετε, μηδενίζεται από τους όρους που με επιτακτικό τρόπο θέτετε, ζητώντας -τι άλλο θα ακούσουμε;- να μην εκδηλώνονται αντιπαραθέσεις μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων!

Λησμονείτε φαίνεται, ότι η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου δεν αποτελείται από μια παράταξη, αυτή της πλειοψηφίας, στην οποία ανήκετε, αλλά και από τρεις ακόμη.

Μάλλον, θεωρείτε απολύτως περιττή την οποιαδήποτε χρονοτριβή για τη λήψη αποφάσεων, αφού έτσι κι αλλιώς μόνο με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, αυτές μπορούν σε χρόνο dt να ληφθούν και να μπορέσεις βρε αδερφέ να απολαύσεις σαν άνθρωπος και τον αγώνα Μπαρτσελόνα-Μίλαν.

Ο χρόνος για τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων έχει εγκριθεί και, ασχέτως αν ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία, οφείλουν όλοι να τον σέβονται. Αρκεί όμως, να ζητείται η εφαρμογή του κάθε φορά, και όχι αποσπασματικά, από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Έτσι, θα "εγκλιματιστούν" και οι "απείθαρχοι" ως προς το χρόνο και θα προετοιμάζονται σε συνοπτικές και επί της ουσίας τοποθετήσεις.

Αιφνιδιαστήκαμε και προβληματιστήκαμε ιδιαίτερα και με την απαξιωτική συμπεριφορά του αντιδημάρχου σε δημότες που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. (Ακούστε το ΗΧΗΤΙΚΟ στο Συνημμένο Αρχείο)

Προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα, γιατί εδώ και καιρό υπάρχει πρόβλημα σε κάποια μικρόφωνα και κάνουν θόρυβο με αποτέλεσμα να μην ακούμε και να μην είναι δυνατή η καταγραφή όσων λέγονται από τους δημοτικούς συμβούλους που τυχαίνει να τα χρησιμοποιούν. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση η απαραίτητη "συντήρηση" είναι κεφάλαιο άγνωστο;

πηγή naxos news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου