Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Η διοίκηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Γερμανία


Germany_BerlinΠενθήμερο επαφών με αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας και με παράγοντες τουρισμού της χώρας θα έχει η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη, που θα επισκεφθεί τη Γερμανία από τη Δευτέρα 26 έως...
την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012.
Στόχος της επίσκεψης είναι η επαναβεβαίωση της φιλίας και της εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο λαών, έτσι ώστε η Ελλάδα να παραμείνει ένας από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών.
Στην αντιπροσωπεία μετέχουν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και πρώην γενικός γραμματέας Τουρισμού,Γιώργος Πουσσαίος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΔωδεκανήσουΦώτης Xατζηδιάκος και οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης και Νάξου, Μανώλης Σέργης.
«Στόχος μας είναι να διαβεβαιώσουμε τους Γερμανούς ότι εξακολουθούμε να είμαστε φιλόξενος και ασφαλής προορισμός και μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία”,τόνισε ο κ. Μαχαιρίδης.
-Την ελληνική αντιπροσωπεία θα υποδεχτεί ο διευθυντής του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού της Γερμανίας, ενώ ο κύκλος επαφών θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Δευτέρας (26 Μαρτίου) με τον υφυπουργό Εργασίας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, HansJoachim Fuchtel.
-Την Τρίτη (27 Μαρτίου), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον επικεφαλής βουλευτή της Επιτροπής Τουρισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου, Klaus Brahmig. Να σημειωθεί ότι ο κ. Brahmig είχε πραγματοποιήσει ένα χρόνο πριν επίσκεψη στη Σύρο, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με γερμανική αντιπροσωπεία για τον τουρισμό.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρα, η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Τμήματος Διεθνούς Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Haeusler και άλλα στελέχη του υπουργείου, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθούν το Konrad Adenauer Stiftung (KAS-Foundation).
Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον, Ernst Burgbacher, Επίτροπο Τουρισμού του υπουργείου Οικονομικών και Τεχνολογίας.
Την επόμενη μέρα (Πέμπτη) η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Κίελο όπου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με παράγοντες του Τουρισμού και τις τοπικές αρχές.

Το πρωί της Παρασκευής, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο. Ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων, πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου