Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

"Η ΝΔ στις Κυκλάδες χρειάζεται πολυδύναμο ψηφοδέλτιο και όχι επιλογές ανάγκης"


Kokkinos_mpampisΤην άποψη ότι η ΝΔ στις Κυκλάδες, δε βρίσκεται στον κατάλληλο βαθμό ενόψει εκλογών, εκφράζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, 
Χαράλαμπός 
Κόκκινος
Στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Κυκλάδων που...
έγινε την Παρασκευή στην Αθήνα (διαβάστε εδώ ρεπορτάζ), ο κ. Κόκκινος ήταν ένας από αυτούς που ανέβασε τους τόνους και χτύπησαν καμπανάκι, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔθα πρέπει να κινηθεί πολύ πιο οργανωμένα και συγκροτημένα προς τις εκλογές.
Επίσης, σε δηλώσεις του στο Cyclades24, δεν παρέλειψε να εκφράσει τον προβληματισμό του για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Κυκλάδες, επισημαίνοντας ότι δε θα πρέπει να γίνουν πρόχειρες επιλογές της τελευταίας στιγμής, αλλά το κόμμα να παροτρύνει στελέχη που έχουν το ειδικό βάρος να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την πολιτική ζωή.
«Εγώ προσπάθησα μέσα στη συνεδρίαση να είμαι χρήσιμος και να μην πω μόνο πατριωτικές κουβέντες», είπε ο κ. Κόκκινος προσθέτοντας ότι «ενόψει των εκλογών πρέπει να ληφθούν κάποια πράγματα σοβαρά. Πρέπει η ΝΔ να καταφέρει να διαφοροποιήσει τη θέση της απ’ το ΠΑΣΟΚ, διότι με την προπαγάνδα, πάνε να τη βάλουν στο ίδιο κάδρο. Αυτό το μήνυμα διαφοροποίησης πρέπει να το κάνει σαφές στην κοινωνία. Επίσης, πρέπει να δώσει το πρόγραμμά της στον κόσμο που το ζητάει. Πρέπει ακόμη, να οργανωθεί με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων, ειδικά εδώ στα νησιά. Να αξιολογήσει σωστά τους αντιπάλους της. Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει στη μάχη όλα του τα όπλα από τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση. Να ξεμπροστιάσει την αριστερά για την έλλειψη πολιτικού λόγου. Να δούμε τι θα γίνει με το κόμμα Καμμένου που ανεβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Δεν υπήρξαν συγκεκριμένες απαντήσεις για όλα αυτά στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ. Όμως θα πρέπει να απασχολήσουν την παράταξη και να παρθούν αποφάσεις άμεσα με συγκεκριμένες ενέργειες».
Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε για το θέμα του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις Κυκλάδες, τονίζοντας ότι δε θα πρέπει να γίνουν αποτυχημένες επιλογές της τελευταίας στιγμής, αλλά να υπάρχει μια πολυδύναμη παρουσία προσώπων που μπορούν να σηκώσουν το βάρος των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην πολιτική ζωή.
Μεταξύ άλλων είπε: «Η ΝΔ στις Κυκλάδες, δεν πρέπει να πάει στις εκλογές με ψηφοδέλτιο που θα αποτελείται από στελέχη που βρέθηκαν την τελευταία στιγμή ή είχαν προδώσει κάποια στιγμή την παράταξη. Αυτό βέβαια εξαρτάται από τις επιλογές που θα κάνουν τα ανώτερα στελέχη του κόμματος. Αν για παράδειγμα, θέλουν να ευνοήσουν έναν συγκεκριμένο υποψήφιο (δε θέλω να το πιστέψω αυτό) και δεν παροτρύνουν δυνατά στελέχη να κατέβουν στις εκλογές, είναι εύκολα αντιληπτό ότι θα πάμε σε ψηφοδέλτιο ανάγκης. Η παράταξη χρειάζεται ένα πολυδύναμο ψηφοδέλτιο, με ανθρώπους που μπορούν σταθούν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν. Δεν ταιριάζει στη ΝΔ ο ρόλος ενός πρόχειρου ψηφοδελτίου. Ήδη ακούγονται πολλά και ομολογώ ότι με προβληματίζουν έντονα».
Σε ότι αφορά τη δική του περίπτωση, υπογράμμισε ότι θα είναι υποψήφιος μόνο εφόσον αντιμετωπιστούν τα οργανωτικά προβλήματα που παρουσιάζονται και υπάρξουν στο ψηφοδέλτιο επιλογές που θα δώσουν πνοή στη ΝΔ και όχι πρόσωπα που θα επιδιώξουν μόνο συντροφικά μαχαιρώματα για προσωπικό του όφελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου