Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Αναφορά Γ. Βρούτση στη Βουλή για θέματα της Μυκόνου - Δηλώσεις για Φορολογικό.


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για ζήτημα που απασχολεί τηΜύκονο του Νομού Κυκλάδων. Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Εργασίας...
και Κοινωνικής Ασφάλισης κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του ΔημάρχουΜυκόνου κ. Αθανάσιου Κουσαθανά-Μέγα (α.π. 2451/30-03-2012), σχετικά με την πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ να υποβαθμίσει το υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μυκόνου σε γραφείο.
Σημειώνεται, ότι η ενέργεια αυτή, αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού, στην είσπραξη των εσόδων και στην ανασφάλιστη εργασία. Υπογραμμίζεται ότι η Μύκονος αποτελεί βασικό ταξιδιωτικό προορισμό, με σημαντικό τουριστικό προϊόν, ενώ διαθέτει πλειάδα τουριστικών επιχειρήσεων που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους. Συνεπώς, η πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ να υποβαθμίσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μυκόνου σε απλό γραφείο – ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο – θα προκαλέσει εκτός των άλλων και μια απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων.
Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε πειστικές απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργο.
 Επίσης ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει  προφανώς υπογράψει αλλά ούτε και έχει λάβει κανένα πόρισμα από το διάλογο που διεξήχθη στο υπουργείο Οικονομικών για το φορολογικό σύστημα.
Αυτό που έπραξε η Νέα Δημοκρατία ήταν να καταθέσει και να συζητήσει τις προτάσεις της, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί αναλυτικά στο φορολογικό πρόγραμμά της, που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2011.
Πρότεινε δίκαιο σταθερό και αναπτυξιακό σύστημα απέναντι στην πρακτική ΠΑΣΟΚ που, για 2,5 χρόνια, επέβαλλε εξοντωτικούς φόρους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Ζήτησε, επίσης, με επιμονή, από το ΠΑΣΟΚ να καταθέσει τις δικές του προτάσεις για τη φορολογία, στο πλαίσιο του διαλόγου.
Δυστυχώς τέτοιες προτάσεις το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έδωσε.
Περιμένουμε – όπως περιμένουν όλοι οι Έλληνες – να δούμε τι, επιτέλους, το διαφορετικό προτείνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου