Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεσηκώνονται τα Σώματα Ασφαλείας και στις Κυκλάδες


somata asfaleias kinhtopoihshΣτο πόδι βρίσκονται τα Σώματα Ασφαλείας σε όλη την Ελλάδα λόγω των νέων διαφαινόμενων περικοπών που έρχονται να πλήξουν τους εργαζόμενους ακόμη περισσότερο. Έκδηλη είναι ανησυχία και στις Κυκλάδες, όπου κοινή ανοιχτή επιστολή εξέδωσαν την Τετάρτη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου και η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ν. Κυκλάδων. Πρόκειται για μία επιστολή αγωνίας, στην οποία γίνεται σαφές ότι τα Σώματα Ασφαλείας δίνουν μια ιστορική μάχη επιβίωσης για...
να εξασφαλίσουν το μέλλον τους, αφού δεν υπάρχουν τα παραμικρά περιθώρια για νέες περικοπές και μέτρα λιτότητας.
Η επιστολή απευθύνεται προς τους τρεις βουλευτές του νομού Κυκλάδων, από τους οποίους ζητούν έμπρακτη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά τους και τους καλούν να συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας που θα γίνει την Πέμπτη στις 17:30 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Α Ν Ο Ι Χ Τ Η      Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η
ΠΡΟΣ :
1) Τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. ΒΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη
2) Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. ΡΗΓΑ Παναγιώτη
3) Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. κ. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟ Νικόλαο

Κύριοι Βουλευτές επιζητούμε τη δημόσια στήριξη σας στα δίκαια αιτήματά μας, στην κρισιμότερη μάχη που δίνουμε ιστορικά για τη διασφάλιση του μέλλοντος των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και ημών των ιδίων ως επαγγελματιών – δημόσιων λειτουργών, ορκισμένων να φυλάτουν πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.
Τα τελευταία 3 χρόνια υποστήκαμε περικοπές στους μισθούς μας της τάξεως του 30%. Παγώσανε οι μισθολογικές προαγωγές και οι ωριμάνσεις, επιφέροντας επιπλέον μειώσεις. ¨Κουρεύτηκαν¨ τα ταμεία μας, οι συντάξεις και τα εφάπαξ αναγκάζοντάς μας να δουλεύουμε ως τα 60 μας.
Αυξήθηκαν οι εισφορές μας για τον κλάδο υγείας και παράλληλα ενταχθήκαμε στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και μείναμε ουσιαστικά χωρίς γιατρούς και φάρμακα τα οποία καλούμαστε να πληρώσουμε από τις άδειες τσέπες μας. Παράλληλα, δεχθήκαμε άγρια φορολογική επιδρομή με αποτέλεσμα σε συνάρτηση με όλα τα παραπάνω, να αδυνατούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας!!!
 Έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που διέρχεται ο ελληνικός λαός καλούμε την ελληνική κοινωνία να συμπαρασταθεί στην κυρίαρχη στόχευσή μας, που είναι η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αποτελεσματική λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και για την οποία πασχίζουν όλοι οι ένστολοι -Αστυνομικοί, Λιμενικοί και Πυροσβέστες- με πραγματική διάθεση αλτρουισμού και προσφοράς προς τον συμπάσχοντα συμπολίτη μας.
Ζητούμε από εσάς να στηρίξετε τον αγώνα μας και η συμμετοχή σας στην ένστολη πανελλαδική μας κινητοποίηση την Πέμπτη 06 Σεπτεμβρίου 2012 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας (ώρα 17:30), θα εμπεδώσει τις επιδιωκόμενες σχέσεις ειλικρινούς και αξιόπιστης συνεργασίας με τα συνδικαλιστικά μας κινήματα και θα ζωντανέψει ξανά την ελπίδα στα πρόσωπα των σκληρά δοκιμαζόμενων Ενστόλων.

Ο
Ο
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ.Κ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Υ.Π.Σ.Π.Ν.Α.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Π.Λ.Σ.Κ.
ΚΕΦΑΛΑΣ Ευάγγελος
ΡΟΥΣΣΟΣ Σταύρος
ΜΕΡΓΙΑΣ Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου