Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Με προβλήματα ξεκινά η σχολική χρονιά στις Κυκλάδες


Ξεκινά σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό, αλλά και τα προβλήματα να είναι έτοιμα να κάνουν την εμφάνισή τους με το «καλημέρα». Αντίστοιχα προβλήματα και ελλείψεις που παρουσιάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο θα δούμε και στα σχολεία του νομού Κυκλάδων.
Το πρώτο κουδούνι δε θα χτυπήσει με τους καλύτερους οιωνούς αφού η οικονομική κρίση είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει και τη λειτουργία των σχολείων.
Καταρχάς, λόγω της αυξανόμενης υποχρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης και γενικότερα του τομέα της Παιδείας, οι Δήμοι και οι Σχολικές Επιτροπές τους θα διαχειριστούν μικρότερα κονδύλια. Αυτό σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν – αν και ήδη υπάρχουν – προβλήματα σχετικά με τη συντήρηση και τη γενικότερη λειτουργία των σχολείων, με τους φόβους να εστιάζονται περισσότερο την περίοδο που θα χρειαστεί πετρέλαιο για τη θέρμανση των μονάδων.
Επίσης, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αρκετά εκπαιδευτικά κενά κυρίως σε Γυμνάσια και Λύκεια, αφού οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν φέτος ήταν πολύ λίγες και θα χρειαστούν αναπληρωτές για να καλυφθούν οι θέσεις...

Τα σχολικά βιβλία στην πλειονότητά τους βρίσκονται ήδη στα σχολεία και δεν αναμένονται μεγάλα προβλήματα για το συγκεκριμένο θέμα.
Σε απεργίες με το «καλημέρα» προχωρούν οι εκπαιδευτικοί. Ήδη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος έχει προαναγγέλλει 48ωρη απεργία για Τετάρτη και Πέμπτη 3ωρη στάση εργασίας θα κάνει αύριο η ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου