Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Χόρεψε... σάμπα στην βροχή (photos)


Με το δεξί μπήκε η Εθνική ομάδα στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς επικράτησε με 2-1 της Λετονίας στην Ρίγα.
Στο βροχερό γήπεδο της Λετονίας, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 41΄ με πέναλτι του Τσάουνα, στο οποίο υπέπεσε ο Παπαδόπουλος.
Η Εθνική μας, όμως, ομάδα δεν πτοήθηκε και μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 57΄ με τον Σπυρόπουλο έφερε το ματς στα ίσα.
Ο Γκέκας στο 69΄ έκανε την ανατροπή και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε μία σπουδαία νίκη, στην «μάχη» που δίνει για να βρεθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014...


Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες
Η ενδεκάδα της Εθνικής μας ομάδας δεν έχει εκπλήξεις με τον Σάντος να ξεκινάει με σύστημα 4-4-2 και κάτω από τα δοκάρια τον Καρνέζη, με τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο να καλύπτον το κέντρο της άμυνας και τους Τοροσίδη, Σπυρόπουλο τα άκρα της. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν ως αμυντικά χαφ ο Τζιόλης με τον Κατσουράνη, με τον Μανιάτη να παίζει δεξιά και τον Φορτούνη αριστερά. Το δίδυμο της επίθεσης αποτελούταν από τους Γκέκα και Μήτρογλου.
Από την άλλη, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με σύστημα 4-2-3-1 και τους Βάνις, Κλάβα, Γκορκς, Κριάουκλις, Λάιζανς, Ιβάνοβς, Φέρτοφς, Κάουν, Βισνάκοφς, Λουκανόφς, Ρούντεφς.
«Έκλεψε» την παράσταση η βροχή
Η καταρρακτώδης βροχή ήταν αυτή που πρωταγωνίστησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
Οι παίκτες των δύο ομάδων δυσκολεύονταν στο να επιτεθούν, καθώς η έντονη βροχόπτωση και ο κακός αγωνιστικός χώρος τους στερούσε αυτή την δυνατότητα.
Πάντως, η βροχή είχε και τα καλά της καθώς στο 34΄ ο Φορτούνης έψαξε και βρήκε τον Μανιάτη, με τον προσωπικό του αντίπαλο να γλιστράει και τον άσο του Ολυμπιακού να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι!
Αχ, Κούλη
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο 40΄ υπέπεσε σε ένα τραγικό λάθος και έδωσε την ευκαιρία στους Λετονούς να ανοίξουν το σκορ.
Ο αμυντικός της Σάλκε… «έφαγε» την ντρίπλα από τον αντίπαλο του και στην συνέχεια τον ανέτρψε μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα.
Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Τσάουνα, ο οποίος δεν αστόχησε και λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους.
Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, με την Εθνική μας να έπρεπε να υπερβάλει εαυτό στο δεύτερο ημίχρονο σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο, λόγω της βροχής.
Η βολίδα του Σπυρόπουλου
Η Εθνική ομάδα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε για να πετύχει κάποιο γκολ από την αρχή.
Μάλιστα, τα κατάφερε στο 57΄ όταν ο Σπυρόπουλος έκανε ένα εκπληκτικό σουτ από μακριά και έστειλε την μπάλα στην γωνία του Βάνις.
Ο νόμος του Γκέκα
Όταν στην επίθεση μίας ομάδας παίζει ο Γκέκας, καλό θα είναι οι αντίπαλοι αμυντικοί να μην κάνουν λάθη.
Ένα τέτοιο εκμεταλλεύτηκαν οι διεθνείς στο 69΄.
Οι Λετονοί έκαναν το λάθος, ο Κατσουράνης έκλεψε και έκανε την κάθετη στον Γκέκα, ο οποίος απέναντι από τον Βάνις δεν αστόχησε και ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή.
Έτσι, η Εθνική ομάδα πήρε την νίκη με 2-1 και μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Επόμενος αντίπαλος την Τρίτη (11/9) η Λιθουανία, με την ομάδα του Σάντος να θέλει να κάνει το δύο στα δύο.
Σκόρερς: 41΄ Τσάουνα (πεν.) – 57΄ Σπυρόπουλος, 69΄ Γκέκας
Κίτρινες: 78΄ Γκορκς, 81΄ Λουκάνοφς, 92΄ Κλάβα - 23΄ Μανιάτης, 58΄ Τζιόλης
Κόκκινες:
Δοκάρια: 34΄Μανιάτης
Διαιτητής:  Ίβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λετονία: Βάνις, Κλάβα, Γκορκς, Κριάουκλις, Λάιζανς (80΄ Γκάουρανς), Ιβάνοβς, Φέρτοφς (75΄ Ρούγκινς), Κάουν, Βισνάκοφς (75΄ Βερπακόφσκις), Λουκανόφς, Ρούντεφς.
Ελλάδα: Καρνέζης, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Μανιάτης, Φορτούνης (80΄ Χολέβας), Γκέκας, Μήτρογλου (46΄ Σαμαράς, 68΄ Νίνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου