Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Την εξαγωγή γραβιέρας και πατάτας στη Γερμανία προώθησε ο δ/ντης της ΕΑΣ στη συνάντηση του με τον κ. Φούχτελ


Με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας Χανς Φούχτελ συναντήθηκε την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, ο διευθυντής της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Βερνίκος στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Φούχτελ στη Ρόδο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 5:30 το απόγευμα της Τρίτης και σε αυτήν μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας καθώς και εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών Σαντορίνης και Δωδεκανήσου.
Όπως δήλωσε μιλώντας στο naxosnow.gr ο διευθυντής της ΕΑΣ τα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν...
θετικά, παρ’ όλο που ο κ. Φούχτελ δε δεσμεύτηκε για κανένα θέμα από όσα του ετέθησαν από την πλευρά του κ. Βερνίκου.
«Μίλησα στον κ. Φούχτελ για τη γραβιέρα Νάξου και την παραγωγή της Ένωσης (1 εκατ. κιλά περίπου το χρόνο) τονίζοντας του ότι έχουμε τη δυνατότητα να εξάγουμε στη Γερμανία 200 με 300 τόνους το χρόνο. Αυτό που έδωσα να καταλάβει ο κ. Φούχτελ , είναι ότι το προϊόν μας είναι ποιοτικό, ΠΟΠ και ότι πληρεί όλες τις προδιαγραφές για να εξαχθεί στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Βερνίκος, ο οποίος έθεσε στο Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας και το θέμα της πατάτας.
«Αυτό που έκανα σαφές στον κ. Φούχτελ είναι ότι η πατάτα της Ένωσης είναι προϊόν απαλλαγμένο από τοξικότητες (φυτοφάρμακα) και ότι η βασική λίπανση των καλλιεργειών πατάτας-λόγω της ανεπτυγμένης κτηνοτροφίας-είναι η κοπριά. Του γνωστοποίησα επίσης ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου μπορεί να εξάγει στη Γερμανία 2-3 εκατ. κιλά πατάτες κατά τους θερινούς μήνες Ιούνιο και Ιούλιο», είπε ο κ. Βερνίκος, ο οποίος όμως δεν πήρε καμία απάντηση από το Γερμανό Υφυπουργό.
Όπως τόνισε ο δ/ντής της ΕΑΣ, ο Χανς Φούχτελ δε συνοδευόταν από εμπορικούς συνεργάτες παρά μόνο από τεχνοκράτες κάτι που δεν του έδωσε την ευκαιρία να απαντήσει στα ζητήματα που του έθεσε.
Ο κ. Φούχτελ σύμφωνα με τον κ. Βερνίκο ήταν ιδιαίτερα φιλικός και έδειξε να γνωρίζει την Παροναξία αλλά και τη γραβιέρα Νάξου…
«Θεωρώ πολύ θετική τη σημερινή συνάντηση» σημείωσε ο διευθυντής της ΕΑΣ Νάξου και υπογράμμισε ότι«υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του Γερμανού πολιτικού να βοηθήσει στην ανάπτυξη της Ελλάδας».
Να σημειωθεί τέλος ότι τη συνάντηση του κ. Φούχτελ με εκπροσώπους και φορείς του πρωτογενούς τομέα την κάλυψαν κανάλια και δημοσιογράφοι από τη Γερμανία και την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου