Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Νίκη Φέτελ, χαμόγελα... Αλόνσο


Επεισοδιακό ήταν το Grand Prix της Σιγκαπούρης, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να παίρνει τελικά τη νίκη και να πλασάρεται δεύτερος στη βαθμολογία των οδηγών.
Ο Γερμανός εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του poleman Λιούις Χάμιλτον που έμεινε στον 23ο γύρο από κιβώτιο ταχυτήτων, με τον Φερνάντο Αλόνσο να είναι ευχαριστημένος καθώς κατάφερε να ανέβει στην 3η θέση του βάθρου και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Τζένσον Μπάτον.
Λίγο πριν σβήσουν τα κόκκινα φώτα, όλοι στη Σιγκαπούρη απέτισαν φόρο τιμής στον αγαπημένο...
τους γιατρό του αθλήματος, Σιντ Γουότκινς που πριν λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή.
Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για τον poleman Λιούις Χάμιλτον που έβλεπε τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Φερνάντο Αλόνσο να δυσκολεύεται να βρει τον ρυθμό του και να βλέπει τη διαφορά του από τους προπορευόμενους να αυξάνεται.
Παρόλα αυτά, στον 23ο γύρο η ατυχία τον «χτύπησε» ξανά. Το κιβώτιο ταχυτήτων της McLaren, που έτσι κι αλλιώς είχε πρόβλημα από το Σάββατο (22/9), αλλά οι άνθρωποι της ομάδας επέλεξαν να μην το αλλάξουν προκειμένου ο πιλότος να μην δεχθεί ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση, «πρόδωσε» τον Βρετανό που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για 4η φορά στους τελευταίους 7 αγώνες!
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που είχε τεθεί πλέον επικεφαλής εκμεταλλευόμενος και την άσχημη εκκίνηση του Παστόρ Μαλδονάδο που με το «καλημέρα» είχε χάσει δύο θέσεις, πήγαινε ολοταχώς για τη νίκη, με τον Αλόνσο, όμως, να είναι αυτός που χαμογελούσε, καθώς είχε αρχίσει να πλησιάζει τους πρωτοπόρους.
Την ώρα που ο Ισπανός πίεζε τον Μαλδονάδο, το αυτοκίνητο ασφαλείας ήρθε να... εκμηδενίσει τις αποστάσεις, κάνοντας την εμφάνισή του στον 33ο γύρο έπειτα από πρόσκρουση του Καρθικέγιαν στον τοίχο.
Τα προβλήματα για τον πιλότο από τη Βενεζουέλα δεν σταμάτησαν με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει πριν το αυτοκίνητο ασφαλείας εμφανιστεί ξανά στον 40ό γύρο για να δώσει στους ανθρώπους ασφαλείας της πίστας τη δυνατότητα να μαζέψουν τα... συντρίμμια της σύγκρουσης του Σουμάχερ με τον Βερνιέ.
Με την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στα pit και την επανέναρξη του «καθαρού» αγώνα, ο Φέτελ διατήρησε την πρωτοπορία με τον Μπάτον να τον ακολουθεί, ενώ ο Αλόνσο, αν και δεν ήταν σε θέση να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, «βολεύτηκε» με την 3η θέση που του επιτρέπει να φτάσει τους 194 βαθμούς, έναντι 165 του Φέτελ και 149 του Ράικονεν που τερμάτισε 6ος.
Στην 4η θέση έπεσε ο Χάμιλτον που έχει πλέον 142 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου