Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ορίστηκαν οι πρόεδροι Νομικών Προσώπων και Σχολικών Επιτροπών

Χωρίς εκπλήξεις, αφού τα ονόματα είχαν διαρρεύσει και δημοσιευθεί, πραγματοποιήθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης ο διορισμός προέδρων, αντιπροέδρων και μελών των διοικητικών συμβουλίων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, Νίκος Σέργης, Γιάννης Τσολάκης και Βαγγέλης Παντελιάς, είναι αντίστοιχα οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του δήμου. Δείτε τι δήλωσαν μετά τον ορισμό τους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός...

... ότι αυτή τη φορά και οι τρεις πρόεδροι είναι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι σε αντίθεση με την προηγούμενη περίοδο, που οι πρόεδροι που είχαν οριστεί ήταν μεν υποψήφιοι με το συνδυασμό του Μανόλη Μαργαρίτη στις δημοτικές εκλογές του 2010, δεν είχαν όμως εκλεγεί.

Από τη μια το γεγονός, ότι δεν έλειψαν τα προβλήματα συνεργασίας μεταξύ προηγούμενων προέδρων και δημοτικής αρχής κατά τη διάρκεια της θητείας των κ.κ. Γιάννη Μαμουζέλου -που τελικώς αποπέμφθηκε- και του κ. Ιάκωβου Ναυπλιώτη Σαραντηνού και από την άλλη το γεγονός ότι η επιλογή μεταξύ μη εκλεγμένων αφήνει πολλούς δυσαρεστημένους στη συνέχεια, φαίνεται ότι είναι οι δυο βασικοί παράγοντες που οδήγησαν το δήμαρχο στην απόφαση να αξιοποιηθούν στις θέσεις αυτές μόνο εκλεγμένοι.

Ο δήμαρχος, πριν ανακοινώσει την πρότασή του για τις συνθέσεις των διοικητικών συμβουλίων και των μελών των σχολικών επιτροπών, ευχαρίστησε τους προέδρους, αντιπροέδρους και τα μέλη των προηγούμενων για τη συνεισφορά τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις περιπτώσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους πρώην προέδρους παρά συνολικά στις προηγούμενες διοικήσεις των δυο Νομικών Προσώπων.

Πάντως, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τον ορισμό του διοικητικών συμβουλίων, προέδρων και αντιπροέδρων των Νομικών Προσώπων του δήμου, ο αντιδήμαρχος Αργύρης Ανεβλαβής, αναφέρθηκε στο πολύ σπουδαίο έργο των προέδρων, ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, που όπως σημείωσε, ανέβασαν τον πήχυ σε επιστημονικό επίπεδο και πολύ ψηλά και ευχήθηκε αυτή η πορεία να συνεχιστεί και στο εξής.

Η θητεία όλων όσων ορίστηκαν λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ οι συνθέσεις των τριών Νομικών Προσώπων του δήμου υπερψηφίστηκαν από την πλειοψηφία με το σύνολο της μειοψηφίας να δηλώνει "παρών".

Ορίστηκαν: 

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου

Πρόεδρος: Νίκος Σέργης

Αντιπρόεδρος: Μιχάλης Μαρούλης

Σε μεγάλα έργα που έχει μπροστά του να υλοποιήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, αναφέρθηκε αμέσως μετά τον ορισμό του ο πρόεδρός του, Νίκος Σέργης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου