Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο μισθολόγιο στο δημόσιο – Τέλος η μονιμότητα!

ÃÃÔÐ - ÖÏÑÏËÏÃÉÊÅÓ ÄÇËÙÓÅÉÓ
Με μισθούς ιδιωτικού τομέα θα αμείβονται πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ οι μισθοί διαμορφώνονται ως εξής:.......

  • Για υπαλλήλους με απολυτήριο δημοτικού ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586,08 ευρώ
  • Για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 639,35 ευρώ
  • Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 749,70 ευρώ
  • Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 787,40 ευρώ
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα επηρεάσει τις υπόλοιπες αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων αλλά θα δημιουργηθεί ένα νέο εισαγωγικό κλιμάκιο όπου θα ενταχθούν όλοι οι νεοπροσληφθέντες, το κλιμάκιο Ζ.

Μονιμότητα… τέλος
Στο μεταξύ, μπαίνει τέλος στη μονιμότητα. Συγκεκριμένα, για δύο χρόνια ο εργαζόμενος θα περνάει απόαξιολόγηση και θα είναι ταυτόχρονα υπό μαθητεία και υπό δοκιμή. Στο τέλος της διετίας το δημόσιο θα μπορεί να αντικαθιστά τον υπάλληλο με άλλον. Στην περίπτωση που ο υπάλληλος κριθεί κατάλληλοςτότε θα μονιμοποιείται και θα λαμβάνει και μισθό που προβλέπεται από το σχετικό μισθολόγιο.

Νέο μέτωπο μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Στο εσωτερικό της κυβέρνησης δημιουργείται νέο μέτωπο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά την αξιολόγηση που αφορά τις αλλαγές του μισθολογίου. Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι οι αλλαγές στο μισθολογικό χάρτη του Δημοσίου θα έχουν ουσία μόνο όταν υπάρξει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση και ψηφιστεί ένα μόνιμο σύστημα αξιολόγησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν σε ευρύτερες παρεμβάσεις προκειμένου να εξισωθούν οι μισθοί υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία χωρίς όμως να αλλάξει το συνολικό μισθολογικό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου