Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Τον... αφόπλισε

Τον... αφόπλισεΟ Ατρόμητος, στο ντεμπούτο του Σα Πίντο, επικράτησε του Ολυμπιακού 1-0 στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, κρατώντας τον για πρώτη φορά φέτος μακριά από τα δίχτυα. Παράλληλα, οι Περιστεριώτες υποχρέωσαν τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη τους ήττα στην τρέχουσα σεζόν, «αφοπλίζοντάς» τους λίγες μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στη Μάλμε.
Πολύ κακή η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, τρομερό εκρηκτικό επτάλεπτο αντίστοιχα από τους Περιστεριώτες, το οποίο απέφερε το γκολ.....

Η ομάδα του Μίτσελ είχε την κατοχή στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να βρει χώρους έτσι ώστε να γίνει απειλητική. Προσπαθούσε-πολλές φορές μόνος του-ο Μαζουάκου.
Παθητικό ρόλο είχαν οι γηπεδούχοι σε όλο το δεύτερο μέρος, θέλοντας να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα.
Το ματς:
Ο ρυθμός που δόθηκε με την έναρξη του αγώνα ήταν εξαιρετικός, με τον Ολυμπιακό να έχει μπει πιο δυνατά και να ψάχνει από νωρίς το γκολ το οποίο θα τον έβαζε σε θέση οδηγού, με τις ενέργειες των Ντομίνγκες και Μήτρογλου ωστόσο να μην βρίσκουν αντίκρισμα. Οι Περιστεριώτες κατάφεραν να ισορροπήσουν τον αγώνα και σιγά-σιγά δημιουργούσαν απειλές στα καρέ του Ρομπέρτο. Μάλιστα, ένα εκρηκτικό επτάλεπτο (22'-29') των γηπεδούχων έμελε να κρίνει το πρώτο ημίχρονο.
Πρώτα, ο Καραμάνος με κεφαλιά έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού, έπειτα από πολύ ωραία προσπάθεια μεταξύ Ναπολεόνι και Παπάζογλου ενώ δύο λεπτά μετά το πλασέ και πάλι από τον Καραμάνο δεν βρήκε για λίγο στόχο. Στο 27' τα... ηνία πήρε ο Παπάζογλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τον Ρομπέρτο όμως να δηλώνει «παρών» και να αποκρούει την προσπάθειά του. Δύο λεπτά μετά όμως ήρθε η δικαίωση για τον Ατρόμητο, ο οποίος κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Καραμάνο, εκμεταλλευόμενος τα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού, έπειτα από γύρισμα του Ναπολεόνι προς το ύψος του πέναλτι. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να ανεβάσουν το ρυθμό τους στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, ψάχνοντας την ισοφάριση όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, με το σκορ του πρώτου μέρους να «κλείνει» στο 1-0.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε νωθρά, με το ρυθμό να έχει πέσει αισθητά. Η ομάδα του Μίτσελ είχε την κατοχή της μπάλας όμως δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Ατρομήτου, με τους γηπεδούχους να έχουν αφήσει εσκεμμένα χώρο για τους Πειραιώτες, προσπαθώντας να διαφυλάξουν το υπέρ τους προβάδισμα.
Η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε καθόλου στη συνέχεια του αγώνα, με τις κινήσεις του Σα Πίνο να «μαρτυρούν» πως ήθελε, όπως ήταν φυσικό, να κρατήσει το πολυπόθητο 1-0. Όπως κι έγινε τελικά, με την ομάδα του Μίτσελ να μην μπορεί να δημιουργήσει ουσιαστικά απειλές, παρά την κατοχή της μπάλας και τον Ατρόμητο να κρατάει τους «ερυθρόλευκους» μακριά από τα δίχτυα για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν, υποχρεώνοντάς τους και στην πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.
Που κρίθηκε: Στο εκρηκτικό διάστημα του Ατρομήτου στο πρώτο μέρος, όπου πέτυχε το γκολ ο Καραμάνος. Οι Περιστεριώτες κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς, μετά την καλύτερη εκκίνηση του Ολυμπιακού και εκμεταλλεύτηκαν το φοβερό διάστημα από το 22' έως το 29', όταν και δημιούργησαν τις καλύτερες ευκαιρίες τους στο ματς και βέβαια το γκολ από το οποίο ήρθε η νίκη.
MVP : Καραμάνος. Ο νεαρός επιθετικός ήταν εκείνος που πέτυχε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του, έχοντας συμμετοχή παράλληλα σε όλες τις πραγματικά καλές ευκαιρίες των γηπεδούχων.
Οι συνθέσεις:
Ατρόμητος (Σα Πίντο): Τσενάμο, Νάστος, Κοντοές, Ταυλαρίδης, Παπάζογλου, Φυτανίδης, Δημούτσος (60' Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Ουμπίδες, Ναπολεόνι (74' Φάμπιο), Καραμάνος (82' Λαζαρίδης).
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ομάρ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Κασάμι (70' Μπενίτες), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (82' Φορτούνης), Αφελάι, Ντομίνγκεζ (60' Ντουρμάζ), Μήτρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου