Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

"Έφυγε" ο καρδιολόγος-ερευνητής Νίκος Πρωτονοτάριος

"Έφυγε" ο καρδιολόγος-ερευνητής Νίκος Πρωτονοτάριος
"Έφυγε" σε ηλικία 58 ετών σήμερα το πρωί από την επάρατο νόσο ο σπουδαίος καρδιολόγος - ερευνητής, Νίκος Πρωτονοτάριος, που νοσηλευόταν τις τρεις τελευταίες εβδομάδες σε νοσοκομείο της Αθήνας...

Ο Νίκος Πρωτονοτάριος, βραβευμένος πρόσφατα, με τη σύζυγό του Ανταλένα Τσατσοπούλου, για τη συμβολή τους στην καρδιολογία και ειδικότερα στην κατανόηση της Aρρυθμιογόνου Mυοκαρδιοπάθειας, κατά τη διάρκεια διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου.Ο Νίκος Πρωτονοτάριος πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες και στην πολυαγαπημένη του πατρίδα τη Νάξο στην οποία επέστρεψε πριν από πολλά χρόνια παρέχοντας στους κατοίκους της τις πολύτιμες επιστημονικές γνώσεις του.
Η Νάξος, αλλά και η επιστήμη, έχασαν ένα σπουδαίο άνθρωπο και επιστήμονα.

Η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Απείρανθο, μετά την άφιξη του Blue Star.

Η εκπομπή του MEGA "Γκρίζες Ζώνες" είχε παρουσιάσει εκτενές αφιέρωμα στην έρευνα του Νίκου Πρωτονοτάριου και της Ανταλένας Τσατσοπούλου με αφορμή την παρουσίαση της έρευνάς τους για τη "Νόσο της Νάξου" (μυοκαρδιοπάθειες σε νέους κάτω των 35 και κυρίους αθλητές) στο 16ο Διεθνές Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας που είχε διεξαχθεί στην Αθήνα το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου