Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Άνοιξε ο δρόμος για την ίδρυση πολυκαταστημάτων στη Νάξο

LIDL
«Πράσινο» για την ίδρυση πολυκαταστημάτων στη Νάξο δίνει γη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αγαίου με αποφάσεις της μετά από προσφυγή στην ΑΔΑ των εταιριών «LIDL ΕΛΛΑΣ» και «DENNENNAALD B.V-ATHENS BRANCH EΠΕ».....

Παρά το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά τησυνεδρίαση του στις 10 Ιουλίου είπε «όχι» στην προέγκριση άδειας ίδρυσης τόσο για την εταιρία «LIDL ΕΛΛΑΣ» όσο και για τη συνεργαζόμενη με την ΕΑΣ Νάξου εταιρία«DENNENNAALD B.V-ATHENS BRANCH EΠΕ», η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου -στην οποία προσέφυγαν όπως είχαν ανακοινώσει οι εκπρόσωποι των δυο εταιριών- αποφάσισε να χορηγήσει τις πολυπόθητες για τις παραπάνω εταιρίες προεγκρίσεις αδειών για την ίδρυση πολυκαταστημάτων στη Νάξο. (Να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αρχικά (στις 28/02/2014) είχε προεγκρίνει άδεια λειτουργίας υπεραγοράς τροφίμων στην συνεργαζόμενη με την ΕΑΣ Νάξου εταιρία, «DENNENNAALD B.V-ATHENS BRANCH EΠΕ»).
Το θέμα είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τον εμπορικό κυρίως κόσμο του νησιού που είναι άκρως αντίθετοι στην ίδρυση τέτοιου είδους πολυκαταστημάτων στο νησί.
Σε ότι αφορά την «LIDL ΕΛΛΑΣ», η ΑΔΑ προέργκρινε την ίδρυση επιχείρησης λιανικού και χονδρικού εμπορίου και λιανικής και χονδρικής διάθεσης τροφίμων (υπεραγορά τροφίμων) συνολικού ισόγειου εμβαδού 1.155,46 τ.μ., επί οικοπέδου έκτασης εμβαδού 5.778,00 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί των οδών Α. Παπανδρέου & Δημοτικής οδού (Παπαρηγοπούλου), στην περιοχή “Κόττη” του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων της Χώρας της Νάξου.
Για τη συνεργαζόμενη με την ΕΑΣ Νάξου εταιρία “DENNENNALD B.V-ATHENS BRANCH Ε.Π.Ε.”, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου προεγκρίνει την ίδρυση επιχείρησης λιανικού και χονδρικού εμπορίου και λιανικής και χονδρικής διάθεσης τροφίμων (υπεραγορά τροφίμων)  συνολικής επιφάνειας 1.080,05 τ.μ., στο ακίνητο που βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Χώρας-Γαλανάδου, εντός ορίων ΓΠΣ της Χώρας Νάξου, ιδιοκτησίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.
Να σημειωθεί ότι και ο Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Νάξου είχε απευθυνθεί με έγγραφο του στην ΑΔΑ ζητώντας να μην επιτρέψει την ίδρυση πολυκαταστημάτων στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου