Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Εδώ είναι Πειραιάς!

Ακόμα και η πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης, αναγκάστηκε να... υποκλιθεί στον Ολυμπιακό και την έδρα του! Οι Πειραιώτες νίκησαν 3-2 στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων τους «ροχιμπλάνκος» και άρχισαν με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις τους.......

Μαζουάκου (13'), Αφελάι (20') και Μήτρογλου (73') πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Μίτσελ που έστησε άψογα την ομάδα του, την άλλαξε όσο χρειάστηκε όταν η Ατλέτικο με το σκορ στο 2-1 πίεσε αφόρητα και τελικά την καθοδήγησε σε μια σπουδαία νίκη.
Ο Μάντζουκιτς στο 38' και ο Γκριζμάν στο 85' σκόραραν για τους Ισπανούς που αν και στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου πήραν τον έλεγχο και «ζόρισαν» τους Πειραιώτες, εντέλει έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι.
Το ματς:
Η Ατλέτικο έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του αγώνα και αυτός το εκμεταλλεύτηκε. Κυκλοφόρησε την μπάλα καλά και στο 13΄στην πρώτη του ευκαιρία άνοιξε το σκορ με τον Μαζουάκου να σουτάρει από μακριά με το αριστερό πόδι και να νικάει τον Όμπλακ. Οι Ισπανοί σάστισαν για λίγο αλλά εν συνεχεία πήραν την κατοχή και με περισσότερη ψυχραιμία αναζήτησαν χώρους και ευκαιρία για ισοφάριση κόντρα σε έναν πολύ καλά στημένο Ολυμπιακό. Το μοναδικό ζήτημα για την άμυνα των Πειραιωτών ήταν από τα δεξιά και ειδικά όταν ο Ομάρ ανέβαινε, κάτι που έδινε την ευκαιρία στον Αρντά να γίνεται επικίνδυνος ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, στο 30΄ο Ολυμπιακός έπιασε ξανά στον ύπνο την άμυνα της Ατλέτικο και μετά το γύρισμα του Τσόρι, ο Μήτρογλου άφησε στον Αφελάι που νίκησε τον Όμπλακ για το 2-0!
Την μια και μοναδική φορά που ο Μάντζουκιτς έφυγε στην άμυνα των Πειραιωτών, έπιασε και τη κεφαλιά στο 38' και μείωσε σε 2-1 μετά από σέντρα του Ανσάλντι. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι και πήγε με το υπέρ του σκορ στο ημίχρονο.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Ατλέτικο μπήκε πολύ πιο πιεστικά στο ματς και πήρε την κατοχή ελέγχοντας το παιχνίδι στην μεσαία γραμμή. Ο Μίτσελ άλλαξε τον Τσόρι με τον Φουστέρ ενώ και για την Ατλέτικο πέρασε ο Γκριεζμάν αντί του Γκάμπι με τους Πειραιώτες να αναζητούν τρόπο να κρατήσουν την μπάλα και να «παγώσουν» τον ρυθμό. Ο Γάλλος επιθετικός έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του στην περιοχή του Ολυμπιακού και βοήθησε πολύ στην προσπάθεια των Ισπανών να φτάσουν στην ισοφάριση. Η είσοδος του Εντινγκά και η προώθηση του Κασάμι σε ρόλο αντι-Τσόρι ανέβασε στο γήπεδο τους γηπεδούχους που στο 73' έφτασαν στο 3-1 με τον Μήτρογλου να παίρνει στην περιοχή από τον Ελβετό, να γυρνάει και να σκοράρει!
Ο Γκριζμάν στο 85' μείωσε σε 3-2 πιάνοντας στον «ύπνο» την άμυνα του Ολυμπιακού αλλά από εκεί και πέρα τίποτα και το τελικό σκορ έδωσε τη νίκη στην ελληνική ομάδα.
MVP: Ο Αρτούρ Μαζουάκου παίρνει τον τίτλο αυτό καθώς πέρα από το γκολ του που έκανε το 1-0 ήταν εξαιρετικός και στα αμυντικά του καθήκοντα ενώ είχε συμμετοχή και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των Πειραιωτών.
Που κρίθηκε: Στο σημείο που το σκορ είναι στο 2-1 και η Ατλέτικο με τρεις επιθετικούς πλέον πιέζει για την ισοφάριση, ο Μίτσελ βάζει Εντινγκά και Κασάμι σε ρόλο αντι-Τσόρι αλλάζοντας το ματς. Λίγο αργότερα, στο 73' ήρθε το γκολ του Μήτρογλου για το 3-1 που τελείωσε και το ματς.


Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Ομάρ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (83΄Γιαννούλης), Τσόρι (57΄Φουστέρ), Μιλιβόγιεβιτς, Αφελάι (69' Εντινγκά), Μήτρογλου
Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ανσαλντί, Αρντά, Κόκε, Γκάμπι (55' Γκριεζμάν), Σουάρεθ (75' Σαούλ), Γκαρθία (65΄Τσέρτσι), Μάντζουκιτς


Πηγή : Εδώ είναι Πειραιάς! | www.coppa.gr http://www.coppa.gr/news/23588/edo-einai-peiraias#ixzz3DW2dmz3L

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου