Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνησε η διάνοιξη δρόμου για το ΧΥΤΑ Νάξου

Ξεκίνησαν τις αμέσως προηγούμενες ημέρες οι εργασίες για τη διάνοιξη του δρόμου πρόσβασης προς το σημείο που θα κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ Νάξου, με αρκετούς μήνες καθυστέρηση από τον περασμένο Απρίλιο, που ο δήμαρχος είχε αρχικά προσδιορίσει ότι θα ξεκινούσαν. Την κατασκευή του ΧΥΤΑ Νάξου ............
στην κορφή "Ξύδη", προϋπολογισμού 9 εκ. ευρώ, έχει αναλάβει η Μ.Τ. ΑΤΕ (Μανδηλαράς – Πιρπιρής). Το έργο είχε δημοπρατηθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2014. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Μανώλη Πολυκρέτη...
... που ρωτήθηκε σχετικά από το Naxos News, περί τα τέλη Μαρτίου θα είναι έτοιμο το πρώτο κύτταρο του ΧΥΤΑ, οπότε και θα σταματήσει η λειτουργία του ΧΑΔΑ Νάξου.

Δεν γνωρίζουμε αν η εκτίμηση του αντιδημάρχου για το χρονοδιάγραμμα θα επαληθευτεί, αφού αφενός ακολουθεί χειμώνας με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη των εργασιών, αφετέρου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη καμία δράση σχετική με το νέο τρόπο διαχείρισης που θα πρέπει να εφαρμόζει ο δήμος από τη στιγμή λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

Δεδομένης πάντως της προβληματικής κατάστασης την οποία αντιμετωπίζει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, προσδοκούμε, ότι μετά το ξεκίνημα των εργασιών -που συμπίπτει και με την αρχή της νέας διοικητικής περιόδου- η δημοτική αρχή θα εργαστεί με τον απαραίτητο προγραμματισμό ώστε να κερδίσει το χαμένο χρόνο σε αυτόν το σημαντικό τομέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου