Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη

Πριν συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την χθεσινή ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, νέος ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών, σημειώθηκε στις 3.33 τα...
ξημερώματα και πάλι μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης και αναστάτωσε τους κατοίκους του Ηρακλείου, ενώ έγινε αισθητός σ’ ολόκληρο το νησί.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δόνηση προερχόταν από τον ίδιο εστιακό χώρο απ΄ όπου χθες, στις 06.24 το πρωί, σημειώθηκε ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζεται ισχυρή και προερχόταν από απόσταση 247 χιλιομέτρων Νότια-Νοτιοανατολικά της Αθήνας ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 46 χιλιόμετρα στο θαλάσσιο χώρο Νοτιοδυτικά της Σαντορίνης. 

Ο πανικός ήταν η αιτία δύο μικροτραυματισμών που αναφέρθηκαν στο Τυμπάκι και στα Χανιά. Στο Τυμπάκι μία 65χρονη, πανικόβλητη, έσπευσε να τρέξει έξω από το σπίτι με αποτέλεσμα να πέσει και να σπάσει το πόδι της, ενώ στα Χανιά ο σεισμός ξύπνησε απότομα έναν άνδρα, ο οποίος έπεσε από το κρεβάτι, χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί σοβαρά. 

Στο μεταξύ, ένας ακόμα ένας σεισμός σημειώθηκε στον Ελλαδικό χώρο απόψε τη νύχτα. Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αναστάτωσε τους κατοίκους της Κεντρικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο σεισμός σημειώθηκε στις 03:40 και το επίκεντρό του εντοπίζεται 11 χλμ. βορειοανατολικά του Καρπενησίου και 45 χλμ. νότια της Καρδίτσας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 10 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου