Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τα σχέδια του Προέδρου Γιάννη Μαμουζέλου για το λιμάνι της Νάξου


Με αφορμή την επανατοποθέτησή του ως Πρόεδρος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, ο Γιάννης Μαμουζέλος παραχώρησε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή της Ραδιοφωνίας Κυκλάδων «Καλημέρα Κυκλάδες» και στους δημοσιογράφους Πόπη Αλιμπέρτη και Μάριο Βουτσίνο.
Αρχικά ενημέρωσε ότι την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012, θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου....


Το πρωί θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση με την νέα σύνθεση και θα κοπεί και η πίτα του Ταμείου ταυτόχρονα με την πίτα του Λιμεναρχείου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, έχει προσκληθεί ο Λέκτορας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, λιμενολόγος, Σαμψών Αζοράκος για να παρουσιάσει την προτεινόμενη ήπια παρέμβαση και αποκατάσταση του λιμένα της Νάξου.
Σύμφωνα με τον κ. Μαμουζέλο, το νέο αυτό σχέδιο θα βρει σύμφωνη την τοπική κοινωνία, ενώ είναι ήδη σύμφωνοι οι καπετάνιοι των πλοίων που δένουν στο λιμάνι. Σε ότι αφορά το προτεινόμενο έργο αυτό θα αποτελείται από δύο σκέλη:

Α) Την δημιουργία ενός λειτουργικού και ασφαλούς λιμανιού όπου θα μπορούν να προσεγγίζουν τρία ποστάλια και ένα μικρό κρουαζιερόπλοιο, ταυτόχρονα
Β) Την διαπλάτυνση του δρόμου προς την προβλήτα

Για τα διαδικαστικά του έργου, ο κ.Μαμουζέλος ανέφερε:

Α) Σε 1-2 μήνες θα είναι έτοιμη η σύμβαση της μελέτης για το λιμάνι με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, την οποία θα πληρώσει το Λιμενικό Ταμείο με ιδίους πόρους

Β) Εντός του 2012 θα έχουν παρθεί όλες οι εγκρίσεις και θα είναι έτοιμο το έργο προς δημοπράτηση

Γ) Θα γίνει παρέμβαση στην Περιφέρεια να χρηματοδοτηθεί το έργο από το ΕΣΠΑ, σε διαφορετική περίπτωση θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που υπάρχουν διαθέσιμα στο Λιμενικό Ταμείο και τα υπόλοιπα θα εξευρεθούν με δανειοδότηση (ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε η μαρίνα στην Κω).

Το δάνειο, ανέφερε, θα μπορεί να πληρώνεται από τα έσοδα του Ταμείου από το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών. «Από τις 5 Αυγούστου που το αναλάβαμε, το Τουριστικό Καταφύγιο φιλοξένησε 1.950 σκάφη και εισέπραξε 30.000€. Το 2012 προσδοκούμε έσοδα πλέον των 40.000€», είπε.

Για την προηγούμενη μελέτη, σχολίασε, ότι ήταν διάτρητη και γραμμένη στο «πόδι του ποδιού», ενώ, όπως είπε, πάντα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας την δημιουργία ενός νέου εμπορικού λιμανιού.

«Ευχαριστώ το Γ. Μαργαρίτη για τη βοήθεια του στο Λιμενικό Ταμείο»

Τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για την επανατοποθέτησή του ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, είτε τον ψήφισαν είτε όχι.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους τρεις ψήφους που έλαβε από την μείζονα μειοψηφία. Ανέφερε επίσης ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον πρώην αντιπρόεδρο του Ταμείου και Δημοτικό ΣύμβουλοΓιάννη Μαργαρίτη, ενώ θεωρεί ότι ανέλαβε αντιπρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, καθώς η θέση αυτή συνάδει περισσότερο με τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής. «Η παρουσία του Γιάννη Μαργαρίτη βοήθησε πάρα πολύ να προχωρήσουν κάποια θέματα και τον ευχαριστώ», είπε.

Θεώρησε, μάλιστα, τυχαία την απουσία του από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι ένδειξη δυσαρέσκειας για την αντικατάστασή του από το Λιμενικό Ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου