Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς Μεγάλες Αλλαγές

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ - ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ - ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ & ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ 
Χωρίς εκπλήξεις και ουσιαστικές αλλαγές προσώπων οι προτάσεις του... δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη νέα σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Όπως είχε δημοσιεύσει το naxosnews.gr, μετά το Σταμάτη Σπανουδάκη, μια ακόμη προσωπικότητα από το χώρο του πολιτισμού ορίστηκε ως αναπληρωτής προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ. Είναι ο καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας του Παν/μίου Αθηνών, Βασίλης Λαμπρινουδάκης, που με την ομάδα του έχει εργαστεί επανειλημμένως στη Νάξο για την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και αναμένεται ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά και από αυτή τη θέση σε ζητήματα πολιτισμού. Έντονη ήταν η αντίδραση της δημοτικής συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην πρόταση του δημάρχου για επανατοποθέτηση του κ. Λευτέρη Ελευθερίου ως προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αξιοσημείωτη, είναι η απομάκρυνση του κ. Γιάννη Μαργαρίτη από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου και η μετακίνησή του στο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, προφανώς λόγω των προβλημάτων που είχαν ανακύψει με τον πρόεδρο, Γιάννη Μαμουζέλο, ο οποίος μάλιστα είχε ζητήσει την παραίτησή του..

Σχετικά με την αντίδραση της δημοτικής συμβούλου, Ευδοκίας Ψαρρά, όσον αφορά την επανατοποθέτηση του κ. Λευτέρη Ελευθερίου ως προέδρου στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι ήταν σε πιο έντονο ύφος από αυτή που είχε εκδηλώσει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνοντας και πάλι ζητήματα που αφορούν στην οικονομική διαχείριση.

Το γεγονός της γενικής αναφοράς που έκανε για μια ακόμη φορά στο θέμα η δημοτική σύμβουλος, προκάλεσε την αντίδραση της επικεφαλής των Πολιτών για τα νησιά μας, δημοτικής συμβούλου, Θέκλας Κίζη, που επισήμανε, ότι δεν είναι θεμιτό να αναφέρονται τέτοια ζητήματα, χωρίς να συνοδεύονται με συγκεκριμένα στοιχεία.

Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, πρόεδρος παραμένει ο κ. Γιάννης Μαμουζέλος, αναπληρώτρια πρόεδρος, η τοπική σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας (Χώρας) Νάξου, Ανδριανή Ξενάκη, αντιπρόεδρος, ο δημοτικός σύμβουλος, Λευτέρης Ελευθερίου και αναπληρωτής του, ο αντιδήμαρχος Ηρακλειάς, Στέλιος Ζούλης.

Στο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, ορίστηκαν: πρόεδρος και πάλι ο κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης-Σαραντηνός, αναπληρωτής πρόεδρος, ο καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας του Παν/μίου Αθηνών, Βασίλης Λαμπρινουδάκης. αντιπρόεδρος, ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Μαργαρίτης.

Στην Κοινωφελή Επιχείρηση, παραμένει ως πρόεδρος, ο κ. Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος και αντιπρόεδρος ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Μανιός.
Η κ. Κατερίνα Σιδερή, που ήταν αντιπρόεδρος, παραμένει ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωφελούς, όπως και η δημοτική σύμβουλος, Θέκλα Κίζη.

Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Πρόεδρος παραμένει ο δημοτικός σύμβουλος, Λευτέρης Ελευθερίου, αντιπρόεδρος, ο κ. Ιωάννης Ματσούκας.

Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Πρόεδρος παραμένει ο κ. Γιάννης Κοντόπουλος, ενώ αντιπρόεδρος, ορίστηκε ο κ. Στέφανος Μαστρογιαννόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου