Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Συναντήσεις για λιμάνι και κρουαζιέρα είχε η ηγεσία του δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδω


Πρόταση αζοράκου για το λιμάνι Νάξου 
Στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, βρέθηκαν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, οι αντιδήμαρχοι, Δημήτρης Λιανός και Απόστολος Ψαρράς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου με το Λιμενολόγο, Σαμψών... Αζοράκο για το ζήτημα της βελτίωσης και αποκατάστασης ζημιών του λιμανιού της Νάξου. Ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, είχε άλλωστε δηλώσει στο naxos-news.gr, αμέσως μετά την παρουσίαση της πρότασης για το έργο του λιμανιού, ότι θα διερευνηθεί κατά πόσον η πρόταση μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς να ανακύπτουν προβλήματα. Η ΕΥΠΕ, είναι η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ για τέτοιου είδους έργα και ήταν αναμενόμενο να ζητηθεί η εκτίμηση των στελεχών της από τη στιγμή που τόσο ο δήμος όσο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχουν εκφράσει τη βούληση να προχωρήσουν στην υλοποίηση του έργου, ακόμη και με ίδιους πόρους και αν χρειαστεί και με δανεισμό.Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκε στην ΕΥΠΕ η πρόταση Αζοράκου για το λιμάνι της Νάξου και στελέχη της υπηρεσίας, αφού ζήτησαν περισσότερα στοιχεία που σχετίζονται με το περιβάλλον, έκαναν τις πρώτες εκτιμήσεις και παρατηρήσεις τους.Μια από τις κύριες επισημάνσεις που έγιναν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορούσαν τη λειτουργικότητα του λιμανιού σε σχέση με το κυκλοφοριακό.

Οι επαφές συνεχίστηκαν και με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας για την προώθηση της Νάξου στον τομέα της κρουαζιέρας.

Το υπουργείο από τον περασμένο χρόνο έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύναψη συμφωνιών με εταιρείες κρουαζιέρας, συμμετέχοντας σε ανάλογες εκθέσεις, προσφέροντας μάλιστα ακόμη καλύτερες τιμές στα κόμιστρα ακτοπλοΐας για κάθε ελληνικό λιμένα προσέγγισης, ενώ επιτρέπεται στα κρουαζιερόπλοια που φέρουν σημαίες εκτός Ευρώπης να επιβιβάζουν τους επιβάτες τους και να αναχωρούν από ελληνικά λιμάνια.

Με δεδομένο, ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας, αναζητούν πλέον και άλλους, πέρα από τους δημοφιλείς στην Ελλάδα προορισμούς, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επιχειρεί να συμπεριληφθεί το λιμάνι της Νάξου σ’ αυτόν τον τομέα τουρισμού.
Πηγη naxos news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου