Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Τρέχουν σήμερα τα Blue Star μετά τη χθεσινή κατακραυγή


blue_star_ithakiii
Μία ημέρα μετά τη γενική κατακραυγή της Blue Star Ferries από το επιβατικό κοινό, μετά την χθεσινή της απόφαση να ταξιδεύουν τα πλοία της με ταχύτητες Αγούδημου, τα πράγματα σήμερα είναι τελείως διαφορετικά.
Το Blue Star Ithaki ταξίδευε χθες με 17.5 μίλια(τόσο πήγαινε και το Γεώργιος Εξπρές την δεκαετία του 80’) και σήμερα Σάββατο 3/3ταξιδεύει με...
22 μίλια! Την Παρασκευή χρειάστηκε 4 ώρες και 45 λεπτά από Πειραιά προς Σύρο (ξεκίνησε 07:35 και μπήκε στο λιμάνι της Σύρου στις 12:20 τα μεσημέρι) και σήμερα 3 ώρες και 55 λεπτά (ξεκίνησε 07:35 και έφτασε στην Σύρο στις 11:30. 
Τι άλλαξε μέσα σε μία μέρα; Μπορεί και τίποτα, αφού σήμερα το Blue Star Ithaki κάνει έκτακτο δρομολόγιο για Σύρο – Τήνο – Μύκονο – Σάμο – Ικαρία, αντικαθιστώντας το Ιεράπετρα (διαβάστε εδώ ρεπορτάζ). Μπορεί λοιπόν να ανέπτυξε ταχύτητα, γιατί θα προσεγγίσει περισσότερα λιμάνια. Όμως και το Blue Star Naxos που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιά – Πάρο – Νάξο – Ιό – Θήρα, χθες ταξίδευε με 18 μίλια και σήμερα με 21 περίπου.
Μπορεί τελικά να αναθεώρησε την απόφασή της η εταιρία, βλέποντας την έντονη δυσαρέσκεια του επιβατικού κοινού και των κατοίκων των νησιών Πάντως, μέχρι χθες έλεγαν από την Blue Star Ferries, ότι αναγκάζονται να μειώσουν τις ταχύτητες, ώστε να μη χρειαστεί να μειώσουν τα δρομολόγιο στο μέλλον, λόγω της υψηλής τιμής των καυσίμων.
Τι ακριβώς συμβαίνει… θα φανεί σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου