Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου για τις διαφαινόμενες κινητοποιήσεις της ΠΝΟ


sxoini_ploiouΠαρέμβαση για τις επικείμενες και διαφαινόμενες κινητοποιήσεις διαρκείας που ετοιμάζεται να κάνει η ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία), έκανε την Τετάρτη το Επιμελητήριο Κυκλάδων.
Με επιστολές προς το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αλλά και προς την ίδια την ΠΝΟ, αφενός περιέγραψε πόσο καταστροφικές θα είναι οι συνέπειες για τα νησιά,...
ενός πολυήμερου αποκλεισμού τους και αφετέρου… ζητά να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις, προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο.
Από το υπουργείο, το Επιμελητήριο ζητά να κατανοήσει ότι η νησιωτική Ελλάδα δε διαθέτει αποθέματα αντοχής και ανοχής μίας ακόμη επανάληψης των συνεχών αποκλεισμών και της ομηρίας που υπέστη κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Προσθέτει επιπλέον, ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να λειτουργήσουν πάνω απ’ όλα ως Έλληνες και να κατανοήσουν ότι η δημιουργία κλίματος ακραίων καταστάσεων, είναι επικίνδυνη για την πατρίδα.
Με ανάλογο ύφος απευθύνεται και προς τη διοίκηση της ΠΝΟ, στην οποία τονίζει ότι δε θα πρέπει να χρησιμοποιεί τα νησιά ως μέτρο πίεσης προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τακτική η οποία έχει δραματικά αποτελέσματα. Την καλεί επίσης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιλέξει διαφορετικό τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων των ναυτεργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου