Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Στην Πλάκα Νάξου ισχύουν άλλοι νόμοι;

Η περιοχή της Πλάκας στη Νάξο, συγκεντρώνει τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους επισκέπτες. Το ειδυλλιακό τοπίο με τη γαλαζοπράσινη θάλασσα και τους αμμόλοφους, είναι τα μοναδικά στοιχεία που κάνουν την περιοχή ξεχωριστή και να επιλέγεται ως τόπος διακοπών ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Η συνεχιζόμενη όμως τακτική επαγγελματιών, που στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους, αποφασίζουν να καταστρατηγήσουν νόμους και παράλληλα να συμβάλλουν στην αλλοίωση της μοναδικότητας που έχει αυτή παραλία, δημιουργεί έντονες αντιδράσεις επισκεπτών, που επικοινώνησαν με το Naxos News, ζητώντας να πληροφορηθούν αν υπάρχει υπηρεσία που έδωσε σχετική άδεια γι αυτό που ξεκάθαρα απεικονίζεται.....


Το γεγονός, ότι επαγγελματίες, δεν κατανοούν ακόμη, για ποιους λόγους οι επισκέπτες επιλέγουν τους τόπους διακοπών τους και από την άλλη, η παντελής αδυναμία του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ως αρμόδια Αρχή για τις παραλίες, να διαφυλάξει τα αυτονόητα, οδηγούν στη συνέχιση ανάπτυξης τέτοιων πρακτικών, όχι μόνο γίνεται αντιληπτό από επισκέπτες, αλλά είναι και εκείνοι που πρώτοι επισημαίνουν τι πρόκειται να συμβεί αν εξακολουθήσει αυτή η κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το θέμα περιέχει και άλλες παραμέτρους, που έχουν να κάνουν με τεχνικές προδιαγραφές, όπως η μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από το κατάστημα στην παραλία, όπου έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά των δέντρων λάμπες φωτισμού και την επικινδυνότητα που έχει αυτή η ενέργεια.

Αξίζει να διαβάσετε τι λέει επισκέπτης του νησιού.

"Είναι η πέμπτη φορά που επισκέπτομαι το νησί σας. Και πάντα μένω στην περιοχή της Πλάκας. Ο λόγος, η ησυχία και η πανέμορφη φυσική παραλία με τους αμμόλοφους και τα καθαρά νερά. Δεν έχω δει σε πολλές τουριστικές περιοχές στην Ελλάδα τόσο φυσική παραλία. Βέβαια, οι αμμόλοφοι, αν και συνεχίζουν να υπάρχουν δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Παρόλα αυτά η Πλάκα κρατάει αυτήν την απαράμιλλη φυσική ομορφιά που κάνει τους τουρίστες να την προστιμούν από άλλες παραλίες του νησιού που είναι γεμάτες με ομπρέλες και ξαπλώστρες, δυνατη μουσική και πληθώρα κόσμου. 

Θα ήθελα να σας μεταφέρω μια πρωτοφανή για την περιοχή κατάστση. Κάποιος "επιχειρηματίας" αποφάσισε να μετατρέψει την παραλία μπροστά στο εστιατόριό του σε ταβέρνα, τοποθετώντας δίπλα στο κύμα τραπέζια και καρέκλες!! Δεν γνωρίζω αν έχει άδεια ή όχι (θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιά υπηρεσία θα μπορούσε να έχει εκδώσει τέτοια άδεια!), εκείνο όμως που γνωρίζω είναι ότι προκαλεί την αισθητική και υποβαθμίζει την ομορφιά αυτής της φυσικής παραλίας. Γνωρίζω επίσης ότι αν αυτό το "μοντέλο ανάπυξης"  το ακολουθήσουν και άλλοι στην περιοχή, η Πλάκα πιά θα χάσει για πάντα τη φυσική της ελκυστικότητα. Θα χάσει όλο αυτόν τον κόσμο που έρχεται στη Νάξο για αυτό που ειναι η Πλάκα (και δεν ειναι ο Αγιος Προκόπιος και η Αγία Αννα). 

Σας ενημερώνω διότι θεωρώ ότι το θέμα αυτό αξίζει της προσοχής σας, και ευελπιστώ ότι οι αρμόδιοι θα πράξουν δεόντως. Νομίζω ότι όλοι κατανοούμε ότι αυτό που θα κρατήσει τον τουρισμό στη χώρα μας είναι η ποιότητα στο προιόν που προσφέρουμε, δηλαδή σεβασμός στο περιβάλλον και σωστές υπηρεσίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου