Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Κινητοποίηση απο Επαγγελματίες της περιοχής με τη μονοδρόμηση της Κοντολέοντος (video+φωτό)

diamartyria-naxosnow.grΣε δυναμικές αντιδράσεις προχώρησαν σήμερα οι επιχειρηματίες της οδού Κοντολέοντος, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μονοδρόμηση της οδού, κάτι το οποίο θεωρούν καταστροφικό για τις επιχειρήσεις τους.
ύρω στις 11:30 το πρωί της Τετάρτης επιχειρηματίες έκλεισαν το δρόμο στο Ποτάμι, με αποτέλεσμα να διοχετεύεται όλη η κίνηση (άνοδος-κάθοδος) στην Κοντολέοντος. Δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο και μάλιστα τη στιγμή που είχε έρθει το High Speed που η κίνηση στο συγκεκριμένο δρόμο ήταν ιδιαίτερα αυξημένη....

diamartyria-naxosnow.gr
Άνδρες της αστυνομίας και της ασφάλειας βρέθηκαν επιτόπου στο σημείο, προσπαθώντας να εκτονώσουν την κατάσταση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα επιχείρησαν να περάσουν χειροπέδες στους διαδηλωτές κάτι το οποίο καταγγέλθηκε και προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες.
Δείτε τι είπε ο κ. Σεϊντάνης: 
Αυτό που επέμεναν οι επιχειρηματίες ήταν να πάει εκεί ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για το κυκλοφοριακό Δημήτρης Λιανός ή ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης,προκειμένου να τους ενημερώσουν για την «τεράστια ζημιά» που υπέστησαν τα καταστήματα τους, από την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης, που επέβαλε τη μονοδρόμηση της Κοντολέοντος. Μάλιστα κάποιοι επιχειρηματίες έκαναν λόγο για μείωση του τζίρου τους ακόμα και κατά 80%, την Τρίτη που για πρώτη μέρα εφαρμόστηκε το μέτρο.
diamartyria-naxosnow.gr
Ο κ. Λιανός απαντώντας τηλεφωνικά στο παραπάνω αίτημα, κάλεσε τους επιχειρηματίες στο δήμο προκειμένου εκεί, να συζητηθεί το ζήτημα.
Στο «δρόμο» βρέθηκε και ο κ. Μάκης Συμεώνογλου ο οποίος πρότεινε να συζητηθεί το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας  στην οποία να συμμετέχουν κάτοικοι, επαγγελματίες και φορείς με τους αρμόδιους του δήμου.
Γύρω στη 1:00 το μεσημέρι, οι διαμαρτυρόμενοι επιχειρηματίες αποφάσισαν να ξεμπλοκάρουν το δρόμο και την κυκλοφορία και να πάνε στο δήμο προκειμένου να συναντήσουν εκεί τον κ. Λιανό και το δήμαρχο.
diamartyria-naxosnow.gr
Τελικά, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, με την παρουσία του δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη, του αντιδημάρχου Δημήτρη Λιανού, του προέδρου και αντιπροέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου κ.κ. Στρατούρη και Βασαλάκη και των επιχειρηματιών της Κοντολέοντος συζητήθηκε το θέμα.
Το κύριο αίτημα των επιχειρηματιών όπως αυτό εκφράστηκε για πολλοστή φορά σήμερα είναι να μην μονοδρομηθεί η οδός που βρίσκονται τα καταστήματα τους. Να είναι κάθοδος για όλα τα οχήματα και άνοδος επίσης για όλα, πλην των φορτηγών. Μάλιστα ο κ. Σεϊντάνης αντιπρότεινε να ισχύσει τουλάχιστον προς το παρόν το παραπάνω και να προχωρήσουν σε διάλογο και νέα διαβούλευση τον Οκτώβριο.
diamartyria-naxosnow.gr
Ο κ. Μιχάλης Μαρούλης πήρε το λόγο ζητώντας και αυτός με τη σειρά του να μην μονοδρομηθεί ο δρόμος, κάτι το οποίο θα αποτελέσει ταφόπλακα για τους επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι έστησαν στο συγκεκριμένο δρόμο τις επιχειρήσεις τους αναβαθμίζοντας την.
Ο κ. Γιάννης Μαρούλης κατηγόρησε προσωπικά τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό, του οποίου καταλόγισε προσωπικά-επαγγελματικά συμφέροντα που ωφελούνται με τη μονοδρόμηση της Κοντολέοντος.
Ακούστε τους κ.κ. Σεϊντάνη – Μαρούλη Μιχάλη και Μαρούλη Γιάννη:
00:00
00:00
Στο πλευρό των επιχειρηματιών της Κοντολέοντος στέκεται ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου, όπως δήλωσε ο πρόεδρός του Ευάγγελος Στρατούρης.
stratouris-naxosnow.gr
«Εμείς έχουμε ήδη από το 2011, καταθέσει την πρόταση μας, η οποία δεν αλλάζει. Κάθοδος για όλα τα αυτοκίνητα και άνοδος για όλα πλην των φορτηγών. Είμαστε υπέρ της πόλης για πεζούς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα έχουμε δρόμους για τα αυτοκίνητα» είπε ο κ. Στρατούρης.
Ακούστε τον κ. Βαγγέλη Στρατούρη:
00:00
00:00
Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης αφού άκουσε τους παρευρισκόμενους έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του έργου, επέρριψε ευθύνες στους επιχειρηματίες σημειώνοντας ότι ήταν απόντες από τη διαβούλευση για το θέμα και από την σχετική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κάτι για το οποίο αντέδρασαν και με μια φωνή στο ερώτημα του δημάρχου «Που ήσασταν» απάντησαν όλοι μαζί… «εδώ».
lianos margaritis-naxosnow.gr
«Δεν γίνεται να είναι ευχαριστημένος όλος ο κόσμος. Πάντα σκοντάφταμε στα συμφέροντα και σταματούσε το έργο» είπε ο κ. Μαργαρίτης.
«Η Κοντολέοντος αποτελεί πληγή για την πόλη. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Άρα εφαρμόζουμε τη μελέτη βάζοντας το μαχαίρι στο κόκαλο, προκειμένου να λειτουργήσει η πόλη» είπε ο δήμαρχος υπερασπίζοντας την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης και ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα και την Πέμπτη θα δώσει την οριστική του απάντηση στους επιχειρηματίες.
Ακούστε το δήμαρχο:
00:00
00:00

Δείτε ένα απόσπασμα από τη συζήτηση στο δήμο:
Πάντως αυτό που οι επιχειρηματίες διαμήνυσαν σε όλους τους τόνους είναι ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους καθημερινά θα βρίσκονται στο δρόμο εμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου