Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Έγινε η πρώτη αεροδιακομιδή με ιδιωτική εταιρεία ασθενούς-μέλους της ΕΑΣ Νάξου

Την πρώτη αεροδιακομιδή ασθενούς από τη Νάξο σε Νοσοκομείο της Αθήνας, εκτέλεσε σήμερα νωρίς το απόγευμα, η Interamerican στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας που έχει συνάψει με την ΕΑΣ Νάξου. 

Το ΕΚΑΒ δεν ανταποκρίθηκε, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, ούτε με εναέριο ούτε με πλωτό μέσον και η οικογένεια του ασθενούς κάλεσε την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, αφού ο ασθενής ήταν συμβεβλημένος για την παροχή αυτής της υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκε, το παλιό διοικητικό στέλεχος της ΕΑΣ Νάξου, Ματθαίος Ιακ. Βαλέρης που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας....


Το αεροπλάνο ήταν στο αεροδρόμιο Νάξου στις 14:35 με δυο επιστημονικά στελέχη της εν λόγω υπηρεσίας του και από τη στιημή της αναχώρησης, που έγινε λίγο αργότερα, σε 33 λεπτά προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου τον ασθενή παρέλαβε ασθενοφόρο της εταιρείας για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Για δικαίωση της επιλογής της ΕΑΣ Νάξου να προβεί στη σχετική συμφωνία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, που ήταν συνέχεια παρών μέχρι την απογείωση του αεροπλάνου για τη μεταφορά του ασθενούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου