Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Προσωπικό στοίχημα για τον Δήμαρχο Μ.Μαργαρίτη η επέκταση του αεροδρομίου Νάξου;

Τρεις τοπογράφοι μηχανικοί της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, παρέμειναν επί σχεδόν τρεις ημέρες στη Νάξο, προκειμένου να διεξάγουν όλες τις απαραίτητες μετρήσεις και να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσει η μελέτη για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου Νάξου κατά 300 μέτρα. Η συγκεκριμένη επίσκεψη, που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 1 Αυγούστου, αποτελεί συνέχεια της διαβεβαίωσης που έλαβε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη δυνατότητα μικρής επέκτασης και από τη νέα διοίκηση της ΥΠΑ, αφού ανάλογη διαβεβαίωση είχε δοθεί και από την προηγούμενη διοίκηση, που επίσης είχε αποστείλει ειδικό κλιμάκιο προς διερεύνηση του ζητήματος....


Υπενθυμίζεται, ότι η προηγούμενη διοίκηση ήταν θετική και ως προς την επέκταση της κτιριακής υποδομής του αεροδρομίου, αλλά το συγκεκριμένο θέμα δεν φαίνεται να αποτέλεσε αντικείμενο εξέτασης στην παρούσα φάση.

Η επέκταση θα γίνει προς το νότο και όπως διαβεβαιώνεται, δεν πρόκειται να επιφέρει περιβαλλοντικό ζήτημα στη γύρω περιοχή του υδροβιότοπου.

Η εκπόνηση της σχετικής μελέτης αρχικά, αλλά και αυτό καθαυτό το ζήτημα της υλοποίησης της επιμήκυνσης του διαδρόμου προσγείωσης, όπως όλα δείχνουν, αποτελεί πλέον "προσωπικό στοίχημα" για το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη.

Αν τελικώς προχωρήσει η επιχειρούμενη προσπάθεια για την επέκταση, οπωσδήποτε ο κ. Μαργαρίτης, δικαίως θα ζητεί απαντήσεις, ενόψει και της προεκλογικής περιόδου που ακολουθεί, για ποιο λόγο οι προκάτοχοί του δεν είχαν εξετάσει το θέμα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί για μια ακόμη φορά, ότι πολύ σημαντικό είναι και το ζήτημα της μηδαμινής σχεδόν επιμέλειας-συντήρησης-αναβάθμισης του αεροδρομίου Νάξου από την ΥΠΑ, χωρίς να παραβλέπονται και οι ευθύνες των αρμοδίων σε τοπικό επίπεδο, που όπως φάνηκε δεν ασκούσαν την απαιτούμενη πίεση με αποτέλεσμα να είναι το μοναδικό αεροδρόμιο που είχε αμελητέα απορροφητικότητα από τα κονδύλια που διαθέτει η ΥΠΑ για τα αεροδρόμια ευθύνης της.
πηγη naxosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου