Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

CNN: Δείτε τον ήλιο να δύει στη Σαντορίνη, ένα από τα πιο εξαίσια μέρη στον κόσμο για αυτή τη μαγική στιγμή

CNN: Δείτε τον ήλιο να δύει στη Σαντορίνη, ένα από τα πιο εξαίσια μέρη στον κόσμΗ ΟΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 12 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ
Δεν προκαλεί έκπληξη. Αλλωστε, όπως αναγνωρίζει και το CNN, το ηλιοβασίλεμα στην Οία είναι μία από τις πλέον φωτογραφημένες στιγμές από τουρίστες στον κόσμο. Για αυτό και συμπεριέλαβε τη Σαντορίνη ανάμεσα στα 12 πιο εξαίσια μέρη για να δει κανείς τον ήλιο να «πέφτει».......

Υμνώντας τη συγκεκριμένη ώρα της ημέρας ως τη «μαγική» στιγμή που εμπνέει τους καλλιτέχνες, το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει πως η Οία είναι ένας πασίγνωστος προορισμός για το ηλιοβασίλεμά της. Παράλληλα περιγράφει το σκηνικό εδώ και δεκαετίες σκηνικό της κοσμοσυρροής τις απογευματινές ώρες σε αυτό το σημείο του νησιού.
Τα άλλα 11 κορυφαία μέρη του κόσμου για το ηλιοβασίλεμά τους
Γέφυρα Μπέιν, Μιανμάρ
Οταν δύει ο ήλιος στη μεγαλύτερη ξύλινη γέφυρα του κόσμου, ξεκινά ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο.
Μασάι Μάρα, Κένυα
Μόνο η λέξη μαγευτικό το περιγράφει. Το σούρουπο η έκταση της σαβάνας παίρνει βαθυκόκκινο χρώμα. Η καλύτερη εποχή για να το επισκεφθεί κανείς είναι από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο, όταν μεταναστεύουν εκεί ζέβρες και γαζέλες.
Ολούρου και Κάτα Τιούτα, Αυστραλία
Εκεί υπάρχουν 36 θόλοι από βράχια, διαφόρων μεγεθών. Με το συγκεκριμένο πάρκο να αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, σίγουρα το ηλιοβασίλεμα θα είναι κάτι το διαφορετικό.
Ατσι Τρέζα, Ιταλία
Είναι ένα ψαροχώρι στη Σικελία. Τα «νησιά του Κύκλωπα», τρεις τεράστιοι βράχοι, είναι το βασικό του αξιοθέατο, καθώς σύμφωνα με το μύθο τους έριξε ο Πολύφημος στον Οδυσσέα.
Γκραντ Κάνιον, Αριζόνα
Το τοπίο είναι εκπληκτικό κάθε στιγμή της ημέρας. Αλλά την ώρα του ηλιοβασιλέματος κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να το φωτογραφίσει.
Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Αν έχει κανείς την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον ήλιο να πέφτει στην έρημο, ενώ βρίσκεται επάνω σε καμήλα, σίγουρα δεν μπορεί να την προσπεράσει ασυγκίνητος.
Γουέστ Λέικ, Κίνα
Μοναδική εικόνα η στιγμή που οι τελευταίες ακτίνες του ήλιου φωτίζουν την παγόδα που βρίσκεται εκεί.
Γκουάνσαν, Ταϊβάν
Πρόκειται για βουνό μέσα στο Εθνικό Πάρκο του Κέντινγκ, κάτι που σημαίνει ηλιοβασίλεμα με εκπληκτική θέα, ιδιαίτερα την άνοιξη.
Πνομ Μπάκενγκ, Καμπότζη
Διάσημο για το «ηλιοβασίλεμα στο λόφο», στην κορυφή του οποίου υπάρχει ο ινδουιστικός ναός που έχει χτιστεί στον ένατο αιώνα.
Μάουι, Χαβάη
Οι ατελείωτες λευκές αμμουδιές και τα γαλάζια κύματα παίρνουν μαγευτικά χρώματα όταν ο ήλιος δύει.
Ράπα Νούι, Νησί του Πάσχα
Τα αινιγματικά πέτρινα αγάλματά του αδιαφορούν για το ηλιοβασίλεμα εδώ και αιώνες- έχουν γυρισμένη την πλάτη τους στη θάλασσα- αλλά η εικόνα είναι μαγευτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου