Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ποιοι ελληνικοί προορισμοί «βούλιαξαν» από τουρίστες τον Ιούνιο [λίστα]

Ποιοι ελληνικοί προορισμοί «βούλιαξαν» από τουρίστες τον Ιούνιο [λίστα]Σε... success story μετατρέπεται το στοίχημα για τον τουρισμό το φετινό καλοκαίρι, αφού, όπως αποδεικνύουν και οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό οι ξένοι επισκέπτες επιλέγουν τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Σύμφωνα με την Kathimerini, οι ξένοι επισκέπτες αναμένεται να φθάσουν ή και να ξεπεράσουν τον αριθμό ρεκόρ των 17 εκατ., ενώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις να διαμορφωθούν σε περίπου 11 δισ. ευρώ, μια δυναμική που επιβεβαιώνουν και τα διαθέσιμα συγκεντρωτικά στοιχεία από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.......

Βάσει αυτών ο συνολικός αριθμός των αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό στα ελληνικά αεροδρόμια αυξήθηκε κατά 11,9% τον Ιούνιο φθάνοντας τα 2,2 εκατ. από 1,97 εκατ. τον ίδιο μήνα του 2012.
Παράλληλα, τον Ιούνιο αυξήθηκε κατά 2,1% και ο αριθμός των επιβατών με εσωτερικές πτήσεις, οι οποίες, βέβαια, τους καλοκαιρινούς μήνες γεμίζουν και με ξένους επισκέπτες. Αποτέλεσμα αυτής της ανόδου είναι ο αριθμός των αφίξεων για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου να φθάσει σε ποσοστό 6,6% στα 5,3 εκατ. από 4,9 εκατ. την ίδια περίοδο του 2012.
Ποιοι είναι οι ελληνικοί προορισμοί που «βούλιαξαν» από τουρίστες
Αύξηση στις αφίξεις τους σημείωσαν οι δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί. Συγκεκριμένα:
  • Η Μύκονος πέτυχε αύξηση 68,1%,
  • η Σαντορίνη 27,5%,
  • η Κεφαλονιά 22,5%,
  • τα Χανιά 21,8%,
  • η Ζάκυνθος 19,8%,
  • το Ηράκλειο 18,6% και
  • η Κως 18,3%.
Ενα από τα στοιχεία που αξίζει να σημειωθούν είναι το γεγονός ότι εκτός από τις αφίξεις αύξηση σημείωσαν και τα έσοδα από τον τουρισμό.
Συγκεκριμένα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τους Γάλλους τουρίστες για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου αυξήθηκαν κατά 36,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, από τους Γερμανούς κατά 36,4%, από τους Ρώσους κατά 20,2% και από τους Αμερικανούς κατά 19,6%. Κάμψη κατά 19,1% εμφάνισαν οι εισπράξεις από τους Αγγλους τουρίστες. Στο μεταξύ, για το πεντάμηνο οι Ελληνες που ταξίδεψαν στο εξωτερικό ξόδεψαν 662,8 εκατ. ευρώ, μειώνοντας τις δαπάνες τους κατά 10,1% σε σχέση με το περυσινό πεντάμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου