Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Μπάσκετ Παναθηναϊκός: Από θέση ισχύος

Παναθηναϊκός: Από θέση ισχύος | onsports.grΟι «πράσινοι» από την πρώτη στιγμή της εκκίνησης του μεταγραφικού παζαριού λειτούργησαν υποδειγματικά και οι διώκτες τους, τους ψάχνουν με τα... κιάλια.
Μία σπουδαία ομάδα, ένας μεγάλος οργανικός, ένας κορυφαίος σύλλογος, οφείλει να αποδεικνύει το μέγεθός του συνεχώς. Οφείλει σε κάθε ευκαιρία να επιβεβαιώνει την ανωτερότητά του, έναντι των αντιπάλων του.  Συνεχώς και σε κάθε επίπεδο.......

Και ο Παναθηναϊκός έπραξε το αυτονόητο για ένα ακόμα καλοκαίρι. Εδώ που τα λέμε έπραξε το αυτονόητο το περασμένο καλοκαίρι, που όλοι τον είχαν καταδικασμένο. Δεν θα το έκανε φέτος;
Οι «πράσινοι» λοιπόν, με την λήξη του πρωταθλήματος (σ.σ. 12 Ιουνίου) έβαλαν μπροστά για την διαμόρφωση του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας για την σεζόν 2013-2014. Λίγες ημέρες αργότερα ο Δημήτρης Γιαννκόπουλος έδινε το σύνθημα. Αμέσως μετά το τέλος της φιέστας για την κατάκτηση του νταμπλ, στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων (σ.σ. 16 Ιουνίου) ο ισχυρός άντρας του «τριφυλλιού» έλεγε… «Τέλος οι πανηγυρισμοί. Τώρα έχουμε δουλειά». Και όπως αποδείχθηκε άμεσα, το εννοούσε.
Ήξεραν τι ήθελαν και πώς να το πάρουν
Ο Παναθηναϊκός με συντονισμένες κινήσεις και χωρίς να χάσει χρόνο πραγματοποίησε τα «χτυπήματά» του. Προχώρησε στις ανανεώσεις του βασικού κορμού της ομάδας και ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές του κινήσεις σε χρόνο… ρεκόρ. Οι «πράσινοι» ήξεραν τι ήθελαν, ήξεραν πώς να το πάρουν και το έκαναν.
Οι άλλοι ακόμα ψάχνονται
Έτσι ο Παναθηναϊκός προηγείται ήδη στην κούρσα της Α1 και της Ευρωλίγκας. Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ πρώιμο, μιας και μας χωρίζουν ακόμα δύο μήνες και… για τα τζάμπολ των διοργανώσεων, αλλά αυτήν την στιγμή το «τριφύλλι» είναι σε θέση ισχύος. Η ομάδα είναι έτοιμη, την στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι σε Ελλάδα και Ευρώπη ακόμα… ψάχνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου