Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

«Αφαιρέστε άμεσα τις παράνομες πινακίδες»

pinakides paranomesΤην άμεση συνδρομή των Δήμων Πάρου, Αμοργού, Τήνου, Άνδρου, Μήλου και Σερίφου ζήτησε με έγγραφό της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου,  για την άμεση αποξήλωση των καταγεγραμμένων, παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, στο οδικό δίκτυο των έξι νησιών.
Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η Γενική Γραμματεία ΑΔΑ είναι αρμόδια για την αφαίρεση των πινακίδων, οι οποίες παρανόμως έχουν τοποθετηθεί στο Επαρχιακό και Εθνικό οδικό δίκτυο των δύο νησιών, με τη συνδρομή, όμως, των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων, οι οποίοι διαθέτουν τον απαραίτητο  εξοπλισμό....
Συγκεκριμένα, η κα Χριστιάνα Καλογήρου, ζητά  τεχνική υποστήριξη  με επιβλέποντες  μηχανικούς, εργάτες,  φορτηγά  και εξοπλισμό προκειμένου να αφαιρεθούν οι αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες που έχουν καταγραφεί στις εκθέσεις αυτοψίας από την   ορισθείσες Επιτροπές,  κατά μήκος του οδικού δικτύου των νησιών.
Σύμφωνα με τις εκθέσεις έχουν καταγραφεί στην Πάρο 1093 αυθαίρετες πινακίδες, στην Αμοργό 14, στην Τήνο 36στην Άνδρο 41στη Μήλο 60 και στη Σέριφο 7.
Μόλις διατεθεί από τους Δήμους , η απαραίτητη τεχνική υποστήριξη, η Γ.Γ. ΑΔΑ κα Χριστιάνα Καλογήρου, θα εκδώσει απόφαση με την οποία θα καθορίζονται επακριβώς τα χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασίες αποξήλωσης  , καθώς και οι Διοικητικές Κυρώσεις. Πρώτη προτεραιότητα θα αποτελέσει η αποξήλωση των πινακίδων που έχουν χαρακτηριστεί ως ρύποι.
Η κα Καλογήρου ζήτησε  να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί άμεσα  η αποξήλωση, προκειμένου να αποφευχθούν  τα τροχαία ατυχήματα και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου